LIGE NU:

Mårup Kirke til Folketingets Ombudsmand

Sagen om Mårup Kirke havner nu hos Folketingets Ombudsmand. Det demokratiske system har spillet fallit, mener ingeniør Poul Jakobsen

Den åbne krig mellem den nedstyrtningstruede Mårup Kirke på den nordjyske vestkyst og Kystdirektoratet bliver nu en sag for Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen.

Det oplyser ingeniør og direktør i Skagen Innovations Center (SIC) Poul Jakobsen.

- Det demokratiske system har spillet fallit, og derfor sender vi nu en klage til Folketingets Ombudsmand, siger Poul Jakobsen til Ritzau.

Årsagen er, at Kystdirektoratet i 2005 fik fjernet de trykudligningsmoduler, der siden 1999 sikrede kysten ved kirken, så den ikke styrtede i havet. Det skete kort tid efter, at daværende miljøminister Hans Christian Schmidt (V) fik genplaceret kirkemøblerne i Mårup Kirke, fordi trykludligningsmodulerne - der består af rør - havde vist sin virkning og begrænset havets ødelæggelser af kysten.

Men Kystdirektoratet er imod rørene, og fik dem fjernet. Samtidig var Kystdirektoratet et halvt år om at give et afslag til Mårup Kirke, der forsøgte at få lov til fortsat at beskytte kysten med rørsystemet.

- I mange andre lande verden over kan kystmyndighederne bruge systemet, bare ikke herhjemme. Mårup Kirke er igen i fare for at styrte i havet, og det er en skandale, at myndighederne behandler kirke og kirkegård på den måde, siger Poul Jakobsen. Han oplyser, at havet igen har ædt så meget af kysten, at der i dag kun er 10 meter og 20 centimeter ind til kirken.

- Det virker, som om Kystdirektoratet helt bevidst vil styrte Mårup Kirke i havet, siger Poul Jakobsen.

/ritzau/