Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Masser af iværksættere i Nordjylland

Dansk iværksætteri har i september 2015 haft den bedste september siden finanskrisen i 2008. Nordjyderne har også gang i iværksætteriet.

2.820 nye virksomheder sp dagens lys i Danmark i september i år - den bedste september for dansk iværksætteri siden finanskrisen i 2008. Det viser nye tal fra Experian. I hele tredje kvartal var fremgangen markant.

I Nordjylland har der også været fremgang. I tredje kvartal 2015, var der 99 flere nye selskaber end i tredje kvartal 2014.

- Vi har ikke oplevet en så massiv tilgang af nye selskaber, siden Experian begyndte at føre statistik i 1996. Fremgangen er overbevisende, selv hvis man fraregner de relativt nye og nemt stiftede Iværksætterselskaber, siger administrerende direktør i Experian, Jens Hjortflod.

Dynamikken er tilbage i dansk iværksætteri efter en årrække med økonomisk krise og lavvækst. Den udvikling er man glad for i Dansk Erhverv, der repræsenterer 17.000 store og små virksomheder i primært servicesektoren.

- Foretagsomheden i iværksættermiljøerne er tydeligvis i klar fremgang, og det er glædeligt. Tallene viser en spirende iværksætterlyst i alle dele af landet, og de nye virksomheder er et vigtigt bidrag til fremtidens vækst og velstand, siger erhvervspolitisk konsulent Sigurd Schou Madsen, Dansk Erhverv.