LIGE NU:

Masser af nordjyske fodbold-nomineringer

Når den danske fodbold fejrer sig selv den 27. februar der der masser af nordjyder blandt de nominerede.

I alt ni statuetter skal have fundet en ejermand ved Dansk Fodbold Award 2014, der afholdes fredag den 27. februar. Det store tv-transmitterede show er først tilbage i 2016, men priserne for 2014 uddeles stadigvæk, da DBU fortsat ønsker at anerkende og værdsætte det arbejde, der foregår både på fodboldbanen og i de danske fodboldklubber, skriver DBU på sin hjemmeside.

Og der bliver rig mulighed for at få en del fodboldstatuetter til Nordjylland. Ikke færre end syv chancer er der. DBU skriver følgende om de nordjyske nominerede:

Årets Superligaspiller 2014

Rasmus Würtz, AaB

Rasmus har i 2014 fået en renæssance af de helt store. Han fremstår som én af de helt store spillere på AaB's hold, der endte som både mestre og pokalvindere. Rasmus overkommer mere end de fleste på en fodboldbane. Han er stærk i pres- og erobringspillet og løber i alle kampe mere end de fleste. Rasmus dirigerer meget med sine medspillere, og er en af de absolutte ledere på banen. Fik i 2014 også come back i A-landsholdstruppen.

Nicolaj Larsen, AaB

Nicolaj fik i 2014 sit helt store gennembrud i Superligaen. Uden en god målmand vinder intet hold titler. AaB har en god målmand - og AaB vandt både mesterskab og pokalturnering. Også i de europæiske kampe i Euro League har Nicolaj været kampafgørende. Hans styrker er reaktionshurtighed og mod - og udvikler sig i øvrigt meget fra sæson til sæson.

Årets fodboldspiller, Kvinder:

Sofie Junge Pedersen

Sofie har spillet en stor sæson og hun har en kæmpe aktie i Fortuna Hjørrings flotte mesterskab. Samtidig er hun - trods sin unge alder- én af de taktisk bærende kræfter på landsholdet. Hendes glødende fodboldhjerte giver hende ikke kun en kæmpe løbekapacitet, men også en stor lyst til at gøre verden til et bedre sted. Hun er en engageret initiativtager til godgørende fodboldprojekter for piger i Afrika, og hun er ganske enkelt en fremragende ambassadør for spillet på alle måder.

Årets talent, Kvinder:

Frederikke Skjødt Thøgersen

Frederikke har fået sin fodboldopvækst i Thisted, men flyttede efter U18 videre til Fortuna Hjørring, hvor hun på deres 3F ligahold som kantspiller er en evig trussel med sin enorme speed. Samtidig er hun blevet fast spiller på A-landsholdet, hvor hun med stor succes allerede debuterede som U19-landsholdsspiller.

Årets Træner:

Kent Nielsen, AaB

Resultaterne taler deres tydelige sprog. Med 'The double' i 2014 viste Kent Nielsen sine evner til at få det optimale ud af en trup. Kenn har udført et fantastisk flot arbejde gennem flere år med et ungt hold af mange spillere fra egne rækker. Mesterskaberne blev vundet uden de helt store økonomiske midler, men stadig med effektivt spil og underholdende fodbold. Kent Nielsen forstår i høj grad at få det optimale ud af sine spillere.

Jonas Dal Andersen, Hobro

Jonas har for alvor været med til at sætte byen Hobro på kortet hos både medier og fans. Jonas viste med få midler, hvad et godt trænerarbejde er, og kunne i sommeren 2014 rykke op med 'lille Hobro' fra 1. division til Superligaen. En fantastisk præstation i sig selv og Jonas har siden bevist, at klubbens halvprofessionelle også er helt berettiget i den bedste række efter den ene flotte præstation efter den anden i Superligaens sæsonstart. Jonas er en træner, der får maksimal udbytte af ressourcerne.

Årets Fodboldklub:

Jetsmark IF

Jetsmark IF er en klub, der er meget synlig i lokalsamfundet og en klub som hele tiden er i udvikling. Via målrettet brug af sociale medier har klubben haft stor succes med plejen af medlemmer og i at gøre lokalområdet bevidste om klubben. Samtidig har klubben oparbejdet et meget flot samarbejde med den lokale skole, som er et produkt af et vellykket skolenetværk gennem flere år.

Dansk Fodbold Award