LIGE NU:

Massiv kritik af Jensens Bøfhus på de sociale medier

Nordjyderne raser over dommen, der giver Jensens Bøfhus eneret på brugen af navnet "Jensen's" til restauranter

I løbet af et enkelt døgn har mere end 50.000 danskere meldt sin til Facebooksiden "Boycot Jensens Bøfhus" og kommentarerne fra brugerne til restaurantkæden er ikke for sarte sjæle.

"Skam jer", "svineri" og "fy for fanden" er blot et lille udpluk af de ukvemsord der regner ned over kæden.

- Man kan sgu da ikke tage patent på navnet Jensens. Der er vel 250.000 der hedder det i Danmark, lyder det fra en vred Kasper Holmstrup, da TV2/NORD tager pulsen på nordjyderne på Nytorv i Aalborg denne lørdag.

- Det giver ingen mening. Jeg hedder selv Jensen og jeg synes det lyder besynderligt, at de kan eje det navn. Men vi spiser nu heller aldrig derinde længere, lyder det fra Simon Jensen der er på lørdagstur med kæresten Jeanette.

Jensens Bøfhus' stifter forsøger i et åbent brev at nuancere sagen, men heller ikke det ser ud til at hjælpe. Danskerne er rasende.

Hos sagens tabende part Jensens Fiskerestaurant i Sæby kan ejer Jacob Jensen nu se frem til at skulle betale 200.000 i erstatning til bøfhuset.

Jacob Jensen er glad for den enorme opbakning fra danskerne, men samtidig også ked af, at det hele er endt i et kæmpekaos.

- Jeg ved godt, at meget af det her skyldes, at danskerne ser det som Davids kamp mod Goliath. Men det er lidt trist alligevel.

Hvis jeg havde været Jensens Bøfhus, havde jeg nok håndteret sagen på en lidt anden måde, lyder det fra Jacob Jensen.