02:43

Foto: Ivan Hansen

1 af 2

Mathis Værft anklager staten for papirnusseri

Mathis Værft i Aalborg har mistet en ordre til staten på flere millioner kroner. Det sker på grund af det, som både værftsdirektøren og et folketingsmedlem kalder en latterlig forveksling af ord.

Mathis værft fremsendte fornylig tilbud på reparation af redningsbåde for Forsvarsministeriet. Direktøren kom til at bruge ordet "arbejdsdage" i stedet for "dage", og det var nok til, at de tabte en ordre på over to millioner kroner

Niels Mathiesen er målløs over at blive diskvalificeret

-Vi har aldrig nogensinde afleveret for sent til staten eller noget andet firma. Det er jo komplet ligegyldigt, om man kalder produktionstiden for arbejdsdage eller dage. Man skal bare kunne definere en ankomstdato og en leveringsdato, og så er den ikke længere, siger Niels Mathiesen, ejer af Mathis Værft i Aalborg.

Det nordjyske folketingsmedlem, Bjarne Laustsen, ryster på hovedet af udbudsmaterialet.

-Det er jo dummebøder overfor små virksomheder. Skriv dog klart og tydeligt i udbudsmateriale, der kommer fra staten. Det kan ikke være rigtigt, at de små virksomheder skal have en hær af folk ansat bare for at kunne udfylde de her kontrakter, siger Bjarne Laustsen (S), nordjysk folketingsmedlem.

Mathis Værft har klaget over afslaget, og Bjarne Laustsen har sendt sagen til vurdering i forsvarsministeriet.