Mejeri lukker - medarbejdere i chok

01:59

Foto: ukendt

1 af 2

Onsdag formiddag blev medarbejderne på Arlas mejeri i Hjørring informeret om, at deres mejeri lukker indenfor de næste to år.

Medarbejderne er i chok efter de i dag fik meldingen om, at deres arbejdsplads lukker. Produktionen af guloste samles i Taulov, og det betyder , at mejeriet i Hjørring lukker og slukker inden for de næste to år.

- Folk var i chok, da de fik beskeden. Selvfølgelig har vi set skriften på væggen de sidste par år, men alligevel reagerede medarbejderne voldsomt. Nogle græd, andre blev vrede og de fleste var bare i chok, siger fællestillidsmand, Ib Østenkær, til TV2/Nord.

Mejeriet i Hjørring producerer årligt 10.000 ton ost. Ved at samle produktionen i Taulov, kan det nye mejeri producere 45.000 ton gulost om året.

- Produktionsomkostningerne bliver billigere, ved at vi samler produktionen, fortæller produktionsdirektør Dan Kolding til TV2/Nord. 
Når Arla mejeriet lukker, er det slut med mejerier i Vendsyssel. Fredag lukker Hirtshals Mejeriet endeligt - og i samme uge kom altså meldingen om mejeriet i Hjørrings triste skæbne.

Mejeriet har i alt 106 ansatte.  

Forsiden lige nu