Mejeri undrer sig over politianmeldelse

Det er fuldstændig unødvendigt og omsonst at skride til en politianmeldelse, siger direktøren for Nørager Mejeri, efter Miljøcenter Århus har vurderet, at syreudslippet i Nørager Bæk var mejeriets egen skyld.

Ifølge Miljøcenter Århus' vurdering har Nørager Mejeri ikke opbevaret deres kemikalier på en måde, som de er godkendt til. Derfor løb kemikalierne ud i det lokale regnvandssystem efter uheldet, hvor en lastbil påkørte to kar med kemikalier.

- Vi opbevarede vores kemikalier i den samme emballage, som de bliver opbevaret i under transport. Jeg kan derfor slet ikke se pointen i at politianmelde sagen, siger direktør for Nørager Mejeri Niels Malling Laursen til tv2nord.dk.

Der var store skader på det følsomme dyreliv i åer og vandløb ved Nørager, da cirka 1800 liter syre løb ud i kloakken og derefter ud i Nørager Bæk. Og det var netop en fejl, at syren uden videre kunne løbe ud i det lokale kloaksystem.

Det har Nørager Mejeri nu taget konsekvensen af.

- Når vi modtager kemikalier nu, stiller vi dem i et område med et sikret afløb, der er koblet til vores eget rensningsanlæg, så der er minimal risiko for, at noget lignende ville kunne ske igen, siger Niels Malling Laursen.

Forsiden lige nu