Foto: Lars S. Christoffersen

Mere kritik af Statsforvaltningen

Udover at det er svært at komme i kontakt med Statsforvaltningen, tager deres sagsbehandlinger også længere tid, end de burde.

Statsforvaltningen bliver i dag kritiseret for at være alt for langsomme i deres sagsbehandlinger. Her på TV2/Nord kunne vi i går fortælle, hvordan det er nærmest umuligt at komme i kontakt med Statsforvaltningen, og nu viser det sig, at det ikke er det eneste problem. En sag om forældrebidrag har nu varet næsten tre gange så lang tid, som den burde.

- Jeg føler ikke, der bliver gjort noget ved min sag - jeg føler ikke, der bliver taget hånd om den. Det eneste svar, jeg får er, at de ikke kan sige noget om, hvor lang tid, sagen vil tage, siger Eva Nystrup til Tv2/Nord.

Da Eva Nystrup i januar søgte om børnebidrag fik hun at vide, at sagsbehandlingstiden ville tage mellem otte og fjorten uger. Nu er der gået 30 uger, og hun har stadig ikke hørt noget fra Statsforvaltningen.

Hos Danske Familieadvokater kender man alt til den lange behandlingstid.

- Jeg har endnu til gode at opleve en, der har haft en hurtig behandling ved Statsforvaltningen. Vi siger til vores kunder, at tålmodighed er en dyd, og det er det især, når det kommer til sagsbehandling i Statsforvaltningen, siger Helle Larsen, der er formand for Danske Familieadvokater.

Ifølge Statsforvaltningen skyldes de lange ventetider, at de pr 1. juli har slået fem regionale forvaltninger sammen til en. Statsforvaltningen skriver i en mail til TV2/Nord, at de beklager de gener, som borgerne oplever i forbindelse med strukturændringen, og at de gør alt, hvad de kan, for at løse udfordringerne hurtigst muligt.