Næste skoleår er der ikke svømmeundervisning på skoleskemaet i Aalborg Kommune. Det er sparet væk.

Mere svømmeguld på vej: Aalborg får elite-certifikat

Aalborg Svømmeklub indgår ny samarbejdsaftale med Dansk Svømmeunion om at være Elite+ klub. Dermed får den succesfulde klub flere ressourcer til at udvikle deres talenter og elitesvømmere.

Aalborg Svømmeklub får nu mulighed for at fortsætte fostringen af talenter og internationale topsvømmere. Dansk Svømmeunion har certificeret den nordjyske klub som Elite+klub.

Med aftalen får svømmeklubben flere resurser til at styrke elite- og

talentafdelingen, så man kan fortsætte med at skabe internationale topresultater.

- Det glæder os, at vi frem mod OL 2016 i Rio de Janeiro med indgåelse af Elite+-aftalen med Dansk Svømmeunion har fået langt bedre forhold for vores internationale svømmere som Mie Ø. Nielsen, Viktor B. Bromer, Julie Levisen og de andre landsholdssvømmere, siger Aalborg Svømmeklubs nye formand, John Larsen, om den nye aftale.

Hos Dansk Svømmeunion glæder man sig også over aftalen med Aalborg Svømmeklub.

- I Dansk Svømmeunion glæder vi os rigtigt meget til det nye samarbejde med Aalborg Svømmeklub. Aalborg Svømmeklub har gennem de seneste år udviklet sig til et af landets stærkeste elitemiljøer, og jeg ser frem til at vi i fællesskab kan udvikle mulighederne for talent- og elitesvømmerne i Aalborg yderligere, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.

Aftalen er blevet etableret i et tæt samarbejde med Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg, som skal være med til at sikre den fortsatte talentudvikling i Aalborg.

Samarbejdsaftalen mellem Aalborg Svømmeklub og Dansk Svømmeunion gælder for foreløbigt et år. Dansk Svømmeunion har i øjeblikket samarbejdsaftaler med syv svømmeklubber.