02:11

Foto: Tommy Hald

1 af 2

Merete mistede håret: Nu strikker hun huer til andre kemopatienter

Aalborg Universitetshospital fik i dag besøg af en kvinde med en taske fuld af strikkede huer til kemopatienter, som har tabt håret som følge af deres behandling.

Merete Andersen er egentligt sygemeldt, men hun har fået en god ide. Hun formidler huer til kemopatienter. Og den ide har i dag bragt hende til Aalborg Universitetshospital.

For to år siden var Merete Andersen selv igennem en kemokur, som gjorde at hun mistede sit hår, og da gik det op for hende, at håret ikke bare havde været til pynt.

-Jeg frøs hele tiden. Både indenfor og udenfor. Jeg havde hue på om natten, og om dagen indenfor. Når jeg skulle udenfor havde jeg to huer på, når det var vinter, siger Merete Andersen til TV2 Nord.

Hun oprettede derfor Facebooksiden ”Kemoheads”, som formidler huer til kræftafdelinger. Indtil i dag var det dog kun Rigshospitalet der har haft glæde af Merethes mange huer, men nu er Aalborg universitetshospital også med.

-Der er nogen førelser i det, at der har siddet nogle frivillige, som har gjort sig nogle tanker om de patienter der får huerne. Og så er det skønt, at der er nogen der laver de her huer, og gør dem tilgængeligt for en kræftpatient, som måske ikke har så mange ressourcer, siger afsnitsledende sygeplejerske Majbritt Bøgh Riis aalborg Universitetshospital til TV2 Nord.

Huerne laver Merethe selv, og så får hun en masse fra strikkeklubber og private i hele landet.

-Der er aldrig nok huer, og jeg kan forstå på nogle af dem som har fået en hue, at de glæder sig til næste gang de kommer ind, for så kan de måske have en ny hue med hjem, siger Merete Andersen til TV2 Nord.

Efter planen begynder Merete Andersen snart også at dele huer ud på Universitetshospitalet i Odense.