LIGE NU:

Mesterskab i skolefag: Det skal være fedt at være dygtig

For første gang nogensinde blev der fredag afholdt DM i Fagene, der skal sætte fokus på, at det kan være fedt at være dygtig i skolen.

Dansk, matematik og idræt. Tre klassiske skolefag vi alle kender rigtig godt, og som vi hver især havde vores styrker og svagheder indenfor.

Nogle af os havde andengradsligningerne til at sidde på rygradden mens andre var komma-konger. En tredje gruppe brillerede i idræt og slog den ene frier efter den anden i rundbold mens de scorede mål på stribe i fodbold. Men var vi Danmarks bedste?

Det fandt vi aldrig ud af, for indtil nu har der ikke været Danmarksmesterskaber i de klassiske skolefag. Det er der dog blevet lavet om på, og fredag blev den første udgave DM i Fagene afholdt i Nørresundby Idrætscenter.

 
 
Foto: Stefan Kjærgaard

Forbilledet er DM i Skills hvor erhvervsskolelever dyster om at blive Danmarksmester inden for de mange erhvervsuddannelser, og ligesom det er målet med Skills er det med DM i Fagene håbet at mesterskabet kan sætte fokus på fagligheden og den faglige udvikling hos eleverne.

- Du kan være fodboldnørd eller computernørd, og der er kommet et eller andet stigma omkring at det er kedelige typer, der er nørder indenfor deres fag, og det er det, vi gerne vil prøve at vende til at man godt kan synes det er fedt at lave trigonometri, og det kan godt være fedt og ikke være en dårlig ting at dygtiggøre sig i skolefagene, siger Mads Løjtved Rasmussen, der er næstformand i Danske Skoleelever, der er med til at arrangere DM i Fagene sammen med erhvervsliv, fagbevægelse og fritidsliv. Det hele kan lade sig gøre med en treårig bevilling fra Undervisningsministeriet.

 
 
Foto: Stefan Kjærgaard

- Målet er at det bliver en tilbagevendende konkurrence. I år har vi dansk, matematik og idræt for udskolingen og målet er at vi om fem eller 10 år har  et Danmarksmesterskab i alle skolens fag for så mange klasser som overhovedet muligt. Lige nu kører det to år mere, men håbet er, at det kan blive en fast tilbagevendende begivenhed, siger Mads Løjtved Rasmussen.

Omkring 650 elever var dagen igennem samlet i Nørresundby Idrætscenter, og mens 270 dystede om at blive enten regions- eller Danmarksmester heppede de øvrige på og bakkede op om DM i Fagenes slaglinje: De stolte nørder.

Klokken 15.30 var alle vinderne fundet, og det lykkedes for Lucas Toft fra 9. B på Stolpedalsskolen i Aalborg at blive individuel Danmarksmester i Dansk. De øvrige nordjyske finalister endte desværre på sekundære placeringer.

DM I FAGENE: HER ER ALLE VINDERE

 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden