LIGE NU:

Michael Laudrup i soloshow

Laudrup gik solo i Aalborg: Han var sin egen tolk, gled af på bare lidt vanskelige spørgsmål og ville ikke ind på sin personlige oplevelse som træner i Getafe.

Balladen med Brøndby og de jyske udebaner begyndte allerede så småt, da Michael Laudrup var træner i klubben. Onsdag aften vendte dansk fodbolds største navn så tilbage til en af de vanskelige jyske plæner - Energi Nord Arena i Aalborg - der tog sig grum ud under en konstant støvregn.

Men Laudrup, der med sit spanske hold Getafe torsdag møder AaB i Uefa Cuppen, mødte op i overskudsudgave, da han indtog et lille konferencelokale på stadion iført sin spanske klubs fritidssæt præget af en mistænkelige farvesammensætning. Og han kørte så sit eget lille show, hvor han gjorde den som sin egen tolk fra spansk til dansk og fra dansk til spansk, og han gled
af på alle minimalt svære spørgsmål og styrede grænserne for, hvad seancen skulle bruges på.

Således var han ikke meget for at tale om, hvordan han på det personlige plan har oplevet sit første halve år som træner i spansk fodbold. Et halvt år, der både har budt på sødt og surt.

- Det har været spændende. Meget spændende. Men vi klarer ikke at komme nærmere ind på det på to minutter her, sagde Michael Laudrup, der også nedtonede det specielle i kampen for ham.

- Jeg synes ikke, at jeg har noget særligt at tabe. Jeg ser sådan på denne kamp, at den er vigtig, fordi vi gerne vil videre. Det samme er tilfældet for AaB. Det er ikke specielt for mig, fordi det er et dansk hold. Det eneste anderledes er, at I (den danske presse, red.) er her, og at vi taler på dansk, slog han fast.

Heller ikke vejret, som var noget mere dansk end spansk, kunne Laudrup se noget særligt ved.

- Så er vejret heller ikke værre. Nogle af spillerne havde
hørt historier og troede nærmest, at der gik isbjørne rundt i gaderne, men da flyet landede, kunne de godt se, at så galt er det altså heller ikke, sagde Laudrup, der talte respektfuldt om AaB og dansk fodbolds generelle succes på europæisk plan.

Han hæftede sig ved, at det er positivt, at det ikke længere kun er Brøndby og FC København, der kan være med på europæisk niveau.

- Jeg synes, at det er flot, at AaB står her på dette
tidspunkt i turneringen og stadig har en mulighed for at spille sig videre. Og vi skal huske, at de er her efter at have slået et italiensk hold ud (Sampdoria, red.), fortalte han og beskrev samlet nordjydernes præstation som "fantastisk flot."

- AaB er et hold med store og stærke folk, men samtidig har de vævre typer, og så har de en meget vigtig ting for et fodboldhold, nemlig selvtillid, forklarede Laudrup.

Selv kan han se tilbage på en åbning i det spanske, som han valgte at dele op i de syv første kampe i ligaen og de syv sidste. Det er i de seneste, at resultaterne er kommet, men Laudrup har sådan set været tilfreds med spillet i lang tid, og han mente også, at det er den generelle opfattelse i Spanien. Getafe kommer til Aalborg med tre point i Uefa Cuppens gruppe G efter en sejr ude mod Tottenham og et nederlag hjemme til Hapoel Tel Aviv.

- Med det udgangspunkt, at vi spiller i den spanske liga, og AaB spiller i den danske, så bør vi være favoritter. Men vi har spillet to kampe i Uefa Cuppen med to vidt forskellige resultater og udtryk. Det var en flot sejr over Tottenham, men vi tabte til Hapoel efter en meget skidt første halvleg. Jeg håber, at spillerne har lært, at man på dette niveau ikke kan tage noget for givet.

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

160421 bil

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

40_percent

play Sparekasse vil kickstarte foreningslivet med en million kroner

80_percent

play Stor aftale om yderligere genåbning på plads: Her er overblikket

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

160421 bil

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

Til forsiden

Til forsiden