Michelin-stjerner uddeles snart - men nordjyske restauranter er ikke optimistiske

De nordjyske restauranter er ikke optimistiske, når der på mandag uddeles nye Michelin-stjerner. Og det er en ærgerlig tendens, hvis Nordjylland endnu engang misser stjernerne, mener madanmelder og ekspert.

- Det kommer, når det kommer. 

Sådan er udmeldingen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg, da TV2 Nord spørger ind til forhåbningerne om at bringe den første Michelin-stjerne til Nordjylland. 

På mandag bliver dette års stjerner nemlig uddelt i Finland - og endnu engang er der fokus på Nordjylland, som ikke har formået at hive nogle stjerner til landsdelen - endnu.

Heller ikke den prisbelønnede Restaurant Bühlmann i Aalborg. 

- Vi har ingen forventninger. Vi er ikke blevet inviteret til Finland endnu, og derudover har vi ikke fornemmelsen af, at de har været på besøg hos os, siger Nadia Bach, hotel- og restaurantchef hos Scheelsminde, som Restaurant Bühlmann er en del af. 

Flere nordjyske restauranter i spil

Restaurant Bühlmann er ellers en af de restauranter, som tidligere har været nævnt blandt madanmeldernes bedste bud på nordjyske restauranter, der kunne komme i betragtning til at få en Michelin-stjerne.

Samtidig mener TV 2's gastronomiske ekspert og madanmelder på dagbladet Berlingske, Svend Rasmussen, at også Oké på Ruths Hotel i Skagen og Tri i Agger burde have gode chancer. 

- Nordjyske gourmetrestauranter er i rivende udvikling, og jeg mener, at Nordjylland er den region udenfor København med mest stjernepotentiale, siger Svend Rasmussen. 

Ifølge ham burde flere nordjyske restauranter som Alimentum, Oké, HimmerRiget, Svinkløv og Bühlmann allerede have en Michelin-stjerne. 

- Jeg har efterlyst dem i flere år, men hvis restauranterne i Nordjylland ikke mener, de har set anmelderne, så tyder det altså på, at de ikke har været til stede i Nordjylland, fordi de som regel plejer at blive spottet, siger Svend Rasmussen. 


Men på trods af de rosende ord, så går de hos Scheelsminde ikke og venter på at kunne klistre stjernen på vinduet. 

- Selvfølgelig fylder det, og det er et mål at få den, for vi stræber efter det bedste. Men vi har et produkt, vi kan stå 100 procent inde for, og kommer de reelt på besøg, så har vi også en chance. Så vi vil ikke stresse - heller ikke, hvis ikke den kommer i år, siger Nadia Bach.

Oké tror ikke på stjerne

Heller ikke hos Oké på Ruths Hotel i Gammel Skagen er der meget optimisme. 

Faktisk er køkkenchef Jack Cramer sikker på, der ingen stjerne ender i Gammel Skagen i år. 

- Jeg håber inderligt, de uddeler en stjerne eller flere i Nordjylland i år, men jeg tror ikke, vi specifikt er med i løbet, siger Jack Cramer og henviser til, at de har godt styr på, hvem der gæster Oké, der dagligt har plads til mellem 20 og 30 gæster. 

- Vi er ret gode til at screene, og jeg mener ikke, de har været her, men man skal aldrig sige aldrig, siger han. 

Restaurant Oké holder til på Ruths Hotel, hvor køkkenchef Jack Cramer har arbejdet i flere år.
Restaurant Oké holder til på Ruths Hotel, hvor køkkenchef Jack Cramer har arbejdet i flere år.
Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord

Dog har han store forhåbninger for blandt andre Bühlmann i Aalborg. 

- De er en af dem, jeg håber på, for de har virkelig gjort det ekstremt godt, siger Jack Cramer, der er ærgerlig over, at Nordjylland ikke er med på Michelin-verdenskortet.

-  Selvom de har sagt, de vil besøge yderområderne, så tror jeg ikke, de har gjort det i det omfang, de har sagt. Det skaber noget uligevægt, siger han. 

- Stjerner i Nordjylland nødvendigt

Selvom det med tiden er blevet mindre vigtigt for Jack Cramer personligt at tilegne sig en Michelin-stjerne, så mener han stadig, at symbolet i en Michelin-stjerne er vigtigt for landsdelen - og for fortsat at drive gastronomisk gode restauranter i det nordjyske.

- Det betyder noget for medarbejderne, og for det problem vi har med rekruttering af den rette arbejdskraft, hvor en stjerne vil hjælpe med at tiltrække de talenter, vi har brug for, for også at højne niveauet endnu mere, siger han og pointerer, at Nordjylland i dag, qua de manglende stjerner, taber den udfordring til for eksempel København. 

Ifølge køkkenchef på Oké, Jack Cramer, er det vigtigt med Michelinstjerner til Nordjylland for at tiltrække den rette arbejdskraft.
Ifølge køkkenchef på Oké, Jack Cramer, er det vigtigt med Michelinstjerner til Nordjylland for at tiltrække den rette arbejdskraft.
Foto: Henriette Maj Pedersen / TV2 Nord

- Det er mega ærgerligt, fordi der er ambitiøse unge mennesker, der gerne vil være i Nordjylland, men for unge mennesker betyder den stjerne en del, og de ser den som den ypperste ting, og så tager de til København for det. Så stjerner i Nordjylland vil helt sikkert rykke noget, siger Jack Cramer og tilføjer:

- Men for mig så er det ikke længere det, der driver værker. Vi formår at skabe en fyldt restaurant med glade gæster, og vi har fremdrift på det heroppe og har det godt. Det må være alfaomega, siger Jack Cramer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland