Foto: Kim Christiansen

Mie Ø: Et kæmpe chok

15-årige Mie Ø. Nielsen fra Aalborg er blevet kåret til Årets Fund 2011 af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Dagbladet Politiken.

Det er første gang i 25 år, at en nordjyde bliver Årets Fund. Det 15-årige svømmetalent Mie Ø. Nielsen er af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Dagbladet Politiken blevet kåret til Årets Fund 2011.

- Jeg er meget overrasket, jeg havde slet ikke troet på det. Det er stadig et chok for mig, men da de 10 nominerede navne én efter en blev råbt op, og jeg pludselig var det sidste der var tilbage, så havde jeg jo vundet, det er helt vildt, sagde en jublende glad Mie Ø. Nielsen til TV2/Nord over telefonen fra København.

Sidste gang en nordjyde fik titlen, var i 1986 og her var det Mie Ø. Nielsens far, Benny Nielsen, der blev udnævnt.

- Det betyder rigtig meget, at jeg har vundet den pris min far vandt for mange år siden. Han har hjulpet mig meget i mit liv, så at kunne være side om side med ham med en sådan pris gør mig rigtig stolt. Det er noget der giver blod på tanden til at fortsætte med at træne hårdt, siger Mie Ø. Nielsen.

Mie Ø. Nielsen fik overrakt prisen af Uffe Elbæk (R), der gav det unge talent prisen og en check på 20.000 kroner.

Det er titlen som mesterskabernes bedste svømmer ved junior-EM i Beograd samt hendes to guld-, en sølv- og en bronzemedalje, der var afgørende ved valget.

Hun satte derudover personlig rekord, hver gang hun var i bassinet ved senior-VM, og hun vandt guld og sølv i holdkapløb og to individuelle bronzemedaljer ved kortbane-EM.