Mie Ø. i OL-finale

Foto: Kim Christiansen

De danske svømmekvinder med Mie Ø. Nielsen på holdet kvalificerer sig til OL-finalen i 4 x 100 meter medley i tredjebedste tid af alle.

Svømmerne Rikke Pedersen, Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume var fredag i aktion i 4 x 100 meter medley for kvinder, og den danske kvartet indløste på fornem vis billet til finalen.

Danskerne svømmede på imponerende vis tredjehurtigste tid af alle nationer, og dermed ligner det en mulig dansk medalje.

- Det var super og godt med en finaleplads. Men vi kan ikke bruge tredjebedste tid til noget, fastslår Jeanette Ottesen.

- Alt bliver visket ud efter indledende heat, og så starter vi på en frisk i finalen. Så alt kan ske. Men jeg glæder mig meget til at svømme den holdkap-finale i morgen. Det bliver spændende, siger hun.

Skiftet mellem Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen var ikke helt perfekt, og det kan forbedres til lørdagens finale.

- Det gik ikke helt hurtigt. Nu har vi forhåbentligt lidt tid til at øve lidt mere og få det til at sidde. Forhåbentligt bliver det bedre, siger Rikke Møller Pedersen.

Den danske kvartet svømmede i tiden 3.58,35 minutter, hvilket er en forbedring af den danske rekord på mere end et halvt sekund.

Selv om det umiddelbart dufter af en mulig dansk medalje, så har nogle af de andre nationer så mange svømmere at vælge imellem, at de måske stiller et stærkere hold til finalen.

- Nogle af de andre kan stille med hurtigere svømmere. Det glæder vi os til at konkurrere imod, siger Rikke Møller Pedersen.

Danskernes nye rekordtid blev kun overgået af Australien og Japan.

/ritzau/

Forsiden lige nu