Millioner for bank-møbler

Inventar fra den krakkede Fjordbank Mors indbragte 2,4 mio. kr. Foto: TV2/Nord

Konkursboet efter den krakkede Fjordbank Mors indkasserede lørdag 2,4 millioner kroner ved en usædvanlig auktion på Holstebro Auktioner.

400 effektier - især møbler, kunst og andre ting, der har tilhørt Morsø Sparekasse - kom under hammeren, og under den seks timer lange auktion var cirka 1000 personer forbi Holstebro Auktioner, skriver Dagbladet Holstebros netavis.

Vurderingen for det hele lød på 1,5 millioner kroner, men priserne endte altså 900.000 kroner højere.

- Jeg har knagme vanskeligt ved at mindes en auktion, hvor der har været så livlig budgivning. Det var helt fantastisk. Det overgår, hvad vi har oplevet tidligere, siger auktionsleder Hans Jørgen Eriksen til Dagbladet Holstebro.

Mange folk fra Mors var taget til Holstebro for - om muligt - at sikre et stykke historie på hjemegnen, og selv om der i sagens natur var lidt begravelse over en auktion over en 150 år gammel sparekasses effekter, var det ikke til at mærke.

- Snesevis af de mennesker, der var til auktion, har været aktionærer og kunder i banken, og de har mistet store summer. Men de holdt humøret oppe og ville gerne have et minde med fra sparekassen, siger Hans Jørgen Eriksen.

Et af minderne var den dirigentklokke, som Morsø Bank forærede Morsø Sparekasse ved sparekassens 100 års jubilæum i 1952. De to pengeinstitutter fusionerede sidenhen - og de endte med at gå konkurs sammen - men lørdag indbragte den 356 gram tunge sølvklokke 13.000 kroner til bankens kreditorer. Det var ti gange mere end vurderet, skriver netavisen.

Forsiden lige nu