Seneste nyt:

Millioner til mere bevægelse

To nordjyske projekter modtager millionstøtte til projekter, der skal få børn og unge til at blive mere fysisk aktive.

I alt 59 millioner kroner skal bidrage til projekter med fokus på mere bevægelse blandt børn og unge landet over. Blandt kandidaterne får to nordjyske projekter millionstøtte til initiativer, der skal gavne børn og unges sundhed i både byområder og landdistrikter. 

Det drejer sig om nyskabende projekter målrettet aldersgruppen 10-15 år. Netop i denne alder ser man et stort frafald i sportsaktiviteter, lyder det fra Novo Nordisk Fonden, der står bag donationerne.

- Det er helt nødvendigt at skabe mere glæde ved fysisk aktivitet, da kun 26 procent af børn i aldersgruppen ifølge forskningen bevæger sig i tilstrækkelig grad, siger Hanna Line Jakobsen, chef for Novo Nordisk Fondens uddelinger til sociale formål.

quote Indsatserne kan få stor betydning for eksempelvis udsatte børn

Hanna Line Jakobsen, chef for Novo Nordisk Fondens uddelinger til sociale formål

Almene boligområder

I alt har 14 projekter i hele landet fået støtte. Nogle af projekterne er målrettet alle i målgruppen 10-15-årige, mens andre er mere fokuserede på eksempelvis børn i udsatte boligområder.

Det gælder blandt andet det nordjyske projekt "Assist", der modtager 2.782.438 kroner.

Aalborg Universitet står bag projektet, der fokuserer på børn og unge i almene boligområder. Ud fra et forskningsbaseret grundlag er målet at øge sundheden i boligområderne ved hjælp af metoder som familiecoaching og socialt inkluderende idræt.

Børn i landdistrikterne

Også Aalborg Kommune modtager millionstøtte til projektet "Projekt Aktive Hverdagssteder". En donation på 2.988.000 kroner skal styrke sundheden i landdistrikterne. Initiativet består af samspil mellem kommunen og lokale aktører.

Projektet skal forankre det, som folkene bag kalder hverdagssteder som levende lokalfællesskaber - med det formål at skabe nye metoder til at inddrage børn, der ikke er vant til at dyrke idræt, i udvikling af nye aktiviteter. Samtidig er målet med projektet at inspirere til at udvikle lignende tilbud andre steder i landet.

De har fået støtte

 

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

25_seconds

gallery Stormturister trodser vinden: - Det er lidt vildt det her

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

270122 V1 19 IN Festival og markedssommer i vente Still

play Festivalleder og håndboldklub glæder sig over genåbning

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

25_seconds

gallery Stormturister trodser vinden: - Det er lidt vildt det her

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

Til forsiden

Til forsiden