Foto: Nationalbanken

Millionerne skal rulle i Himmerland

Vækst, arbejdspladser og aktivitet i Himmerland. Det er målet, når Sparekassen Himmerland stiller risikovillig kapital til rådighed for erhvervsinvesteringer i nærområdet.

- Vi vil gerne sætte en tyk streg under, at vækst ikke skal hindres af mangel på kapital. Derfor øremærker vi nu et beløb på 50 millioner kroner til gode ideer, der vil skabe vækst og nye arbejdspladser i vores markedsområde, siger direktør Poul Damgaard fra Sparekassen Himmerland til bankens hjemmeside.

Direktøren håber, at initiativet fra Sparekassen Himmerland vil vække genklang hos både virksomhedsejere og folk, der går med drømmen om at starte egen virksomhed, men som endnu ikke har kunnet realisere den.

- Når vi siger, at der er tale om risikovillig kapital, så mener vi det, selv om vi naturligvis ikke vender det blinde øje til. Vi er som lokalt pengeinstitut klar til at påtage os en ekstra risiko for at skabe øget vækst og flere arbejdspladser i lokalområdet. Den vigtigste forudsætning, for at vi går ind i et projekt, er, at det er gennemarbejdet og kan realiseres, samt at det også på længere sigt har gode muligheder for succes, siger Poul Damgaard.

Sparekassen Himmerland dækker et område, der strækker sig fra Aalborg og Fjerritslev over Mariagerfjord til Aarhus, og det er virksomheder i dette område, der får mulighed for at finansiere sig via ekstra risikovillig kapital.