LIGE NU:

Millionrabat til Danpo i Aars

Danpo i Aars skal have som den eneste virksomhed have millionrabat på kloakbidraget. Det mener Vesthimmerlands Kommune. Men så skal alle andre også have rabat, siger kritikerne.

Danpo bruger meget vand
Kyllinger skal vaskes i rigtig meget vand, inden de er klar til middagsbordet. Og en stigning i kloakbidraget efter kommunalreformen giver Danpo i Aars en ekstra udgift på 2,8 millioner kroner om året.

- Da Danpo for et år siden flyttede alle deres aktiviteter til Aars, blev de jo stillet i udsigt, at de kunne slippe med den vandafledningsafgift, Aars Kommune opkrævede på det tidspunkt, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Jens Lauritzen (Venstre).

Afgift steget voldsomt
Afgiften steg fra nytår fra 12,68 kr. til 19 kr. excl. moms. Kommunen har derfor skrevet til Indenrigsministeren for at kunne give rabat, så stigningen indføres gradvist over fem år. Det vil spare Danpo for omkring syv millioner kroner.

- Man kan selvfølgelig godt sige, at det er tilskud til en enkelt virksomhed. Men tidligere har man været rigtig glade for samarbejdet med Danpo, fordi det har gjort det billigt for alle forbrugere, siger Jens Lauritzen.

Andre skal ikke betale
Partiet SF mener også, at Danpo med sine 400 arbejdspladser er vigtig for Aars. Man kan ikke acceptere, at de øvrige forbrugere skal betale.

- Der skal være lighed for loven. For stigningen rammer jo også andre virksomheder og almindelige lønmodtagere, siger SFs medlem af byrådet i Vesthimmerland, Torben Duelund.

Danpo har i forvejen underskud og derfor svært ved at klare de ekstra udgifter.

Brug for tilpasning
- Vi vil gerne yde, det vi skal, til samfundet. Men vi har brug for en frist for at kunne tilpasse os de højere udgifter, Men produktionsdirektør Uffe Thrane siger til TV 2 Nord.

- Så må vi finde en ordning, hvor andre også får rabat, så vi har lighedsprincippet med i det, siger Torben Duelund.

Danpo tilbageholder en investeringspulje, til der er kommet klarhed over kloakbidraget. Borgmester Jens Lauritzen afviser dog at være udsat for urimelig pression.

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

def_thumb,50_percent

play Poppen på toppen: Søren og Frederik fik ideen til aftenens store koncert

def_thumb,50_percent

play Kunder fik et chok: Rotte løb rundt på bland-selv-slik bøtter

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

Til forsiden

Til forsiden