Millionregning sendes videre til Lolland

Brønderslev kommune vil trods kritik fra Ankestyrelsen for nøl ikke betale for anbringelse af otte børn, og dermed sendes sorteper videre til Lolland Kommune.

Selv om Ankestyrelsen i en ny redegørelse retter en skarp kritik af Brønderslev Kommune i den såkaldte Serritslev-sag, tror kommunen på, at den ikke kommer til at sidde tilbage helt alene med regningen for anbringelse af otte mindreårige børn.

Brønderslev har allerede formelt bedt Lolland Kommune, hvor familien boede i cirka 15 år, om refusion af udgifterne, der løber op i nogle millioner - om året.

- Det kan ikke være rigtigt, at en kommune, hvor familien tilfældigvis bor i et halvt år, skal betale for anbringelsen, når familien har været kendt i det sociale system i de foregående 15 år, siger Henning Risager, børne- og kulturdirektør i Brønderslev Kommune til Nordjyske.

Han ved ikke, om redegørelsen kan bruges som støtte for kravet, men han tror det:

- Jeg har svært ved at tro, at vi skulle være den eneste kommune, der får kritik, siger Henning Risager, efter at kommunen i går modtog en redegørelse fra Ankestyrelsen om den kommunale håndtering af den børnerige familie, der indtil slutningen af februar boede i Serritslev.

Forsiden lige nu