Millionunderskud i Mariagerfjord Turistråd

For andet år i træk kommer Mariagerfjord Turistråd ud med et millionunderskud. Flere medlemmer af Hobro Turistforening kræver direktøren fyret.

Verdenskortet ved Klejtrup Sø er en af de turistattraktioner, der risikerer at miste gæster, fordi Mariagerfjord Turistråd har rod i økonomien.

- Jeg er forbandet rasende. Det er noget svineri, at der kan sidde inkompetente mennesker i turistrådet, der ikke kan sørge for at budgettet overholdes, siger Flemming Cassøe, Ejer, Verdenskortet, Klejtrup.

Mariagerfjord Turistråd blev oprettet i januar 2009. Det første år gav et underskud på 1.1 millioner kroner. i år venter et underskud på yderligere 1 million kroner - 400.000 kroner mere end budgetteret. Flemming Cassøe kræver direktøren fyret.

- Hvis ikke han kan finde ud af at holde et budget, ja, så må han fyres, siger Flemming Cassøe.

- Vi kører videre. Vi har stadig tillid til vores turistdirektør, siger Karsten Rytter, Formand, Mariagerfjord Turistråd.

Millionunderskuddet kræver dog nu sit første offer 1. februar lukker den ene af Mariagerfjord turistråds 4 turistkontorer, nemlig den i Arden, samtidig fyres 4 ansatte.

- Turistarbejdet kommer ikke til at lide, selvom vi har haft et stort underskud, siger Karsten Rytter.

Mariagerfjord Kommune finansierer 75 procent af turistrådets drift svarende til 2,3 millioner kroner årligt. De næste 5 år skal en stor del af skattekronerne bruges til at afdrage gæld. Borgmesteren har derfor skærpet tilsynet med turistrådet.

- Vores økonomidireltør skal fremover se turistrådet over skulderen og hver måned har indberetninger om forbruget fra turistrådet, siger Hans Chr. Maarup (Soc.dem.), Borgmester, Mariagerfjord Kommune.

Selvom der er sat en økonomisk redningsplan i gang, så har flere medlemmer af turismeerhvervet helt mistet tilliden til turistrådet.

- Vi må hellere lukke turistrådet og så må folk fra erhvervet lave en organisation fra bunden. Tilliden til den nuværende ledelse er væk, siger Flemming Cassøe, Ejer, Verdenskortet, Klejtrup.

Forsiden lige nu