Foto: Tv2nord.dk

Mindre sygefravær skal redde budget

[size=3]Frustration hos ansatte i Frederikshavn Kommune efter politikerne nu indregner besparelser på sygefravær i næste års budget. [/size]

Helt præcis to millioner kroner, skal der spares på det område, og det presser de ansatte unødigt hårdt, mener kommunale tillidsrepræsentanter.
-          Vi risikerer, at folk kommer på arbejde, selv om de er syge, og det er noget skidt, siger fællestillidsrepræsentant for kommunens HK-ansatte, Marianne Jørgensen.
Fællestillidsrepræsentanten frygter for arbejdsmiljøet,   for besparelserne på sygefraværet er blot en lille del af en stor sparerunde i kommunen.
Frederikshavn Kommune skal spare 47 millioner kroner alene næste år, og det betyder, at flere ansatte mister jobbet.
-          Og dem der bliver tilbage må løbe hurtigere, og nu med presset hængende over hovedet, at man helst ikke må blive syg, siger Marianne Jørgensen.
Kritikken kommer bag på borgmester Lars Møller (Venstre), for det har slet ikke været meningen med det øgede fokus på sygefravær, at de kommunalt ansatte skal føle sig pressede.
-          Jeg synes faktisk, det her er en god historie, at vi øger fokus på folks trivsel og målretter med en halv million kroner om året arbejdet for at få bragt sygefraværet ned. Gennem det seneste år har vi  haft fokus på det og kan se, at det hjælper. Sygefraværet er faldet, og derfor tør vi godt indregne det i budgetterne, siger Lars Møller.
Og det er netop det, der får fællestillidsrepræsentanten til at råbe vagt i gevær.
-          Det er farligt forlods at satse på besparelser på området, for hvad nu hvis målet ikke nås, og besparelserne udebliver, så betyder det, at pengene skal findes et andet sted, og vi så bliver tvunget ud i yderligere besparelser, som betyder afskedigelser, siger Marianne Jørgensen.