02:59

Justitsminister Morten Bødskov besøger flere superligaklubber, blandt andet AaB for at finde en løsning på ballade ved fodboldkampe. Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Minister diskuterer fodboldbøller

Justitsministeren vil i samarbejde med fodboldklubberne finde en måde at standse fodboldbøllers hærgen.

AaB og sportsdirektør Lynge Jakobsen tog torsdag imod justitsminister Morten Bødskov (S) til et møde, hvor parterne forsøgte at komme tættere på at løse problemet med ballade ved fodboldkampe.

Ministerens besøg udsprang af optøjerne ved superligapremieren 4. marts mellem AaB og FCK. Forud for kampen var der uroligheder i byen med flere anholdelser, og på stadion fortsatte balladen, hvor FCK-fans kastede med romerlys og en AaB-tilhænger løb ind på banen, så kampen måtte afbrydes flere gange.

Der var ikke nogen umiddelbar løsning på problemet, men mødet var frugtbart, mente begge parter.

- Det er dejligt, at ministeren tager sig tid til at tage rundt til klubberne og diskutere, hvad vi kan gøre ved problemet. Det er betryggende, siger AaB's sportsdirektør, Lynge Jakobsen.

- Det har været rigtig godt at høre AaB's version af, hvad der skete den dag, hvor FCK var på besøg, siger Morten Bødskov.

Justitsministeren har mødtes med Brøndby, og i næste uge kommer turen til FCK. Desuden skal han holde møder med divisionsforeningen og DBU om at løse problemerne.