LIGE NU:

Minister i samråd om jernbanebroen

Reparationen af jernbanebroen i Aalborg blev forsinket til stor gene for mange nordjyder. Nu skal transportministeren redegøre for sagen.

Reparationen af jernbanebroen i Aalborg, som blev påsejlet i marts 2012, skulle egentlig være færdig i september. Men genåbningen blev udskudt, og togtrafikken blev først gentoptaget i sidst i april 2013 - mere end et år efter broen blev påsejlet.

Forløbet har vakt massiv kritik, og nu skal transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) i samråd om sagen.

- Vi mangler stadig at komme til bunds i, hvordan det nogensinde kan gå til, at reparationen bliver et halvt år forsinket. Det skal ministeren svare på, siger det nordjyske folketingsmedlem for Venstre, Karsten Lauritzen forud for samrådet.

Han mener, at problemerne er opstået, fordi Banedanmark ikke har håndteret opgaven ordentligt.

- Projektet er blevet håndteret amatøragtigt. Der har løbende i sommeren og efteråret 2012 vist sig problemer med den nye broklap. Banedanmark burde som øverste ansvarlige myndighed have reageret, så fejlene blev rettet i tide, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

- På grund af Banedanmarks projektkaos har nordjyderne i mere end et år været afskåret fra togdriften i resten af Danmark. Det er simpelthen ikke acceptabelt, og nu må vi til bunds i, hvad der er sket.

Transportminister Pia Olsen Dyhr skal i samråd om sagen torsdag den 19. december.