LIGE NU:

Minister: Jeg er rystet over forholdene

Uddannelsesminister Ulla Tørnæs er rystet over, at Aalborg-firma tilsyneladende er kynisk og har udnyttet SU-system.

Uddannelsesminister Ulla Tørnæs er rystet over forholdene på den nordjyske sandwichbar, Bogø Sandwich, hvor udenlandske unge studerende ifølge skjulte optagelser fra TV2-programmet Operation X udnyttes til at arbejde mere, end de får løn for. Det sker tilsyneladende for, at de unge udenlandske studerende kan modtage SU.

- Jeg er rystet over, at der tilsyneladende findes så kyniske arbejdsgivere, der er parat til at snyde og begå ulovlighed ved at bruge Statens Uddannelsesstøtte som en slags løntilskud, siger uddannelsesminister Ulla Tørnæs (Venstre).

Hun har nu bedt skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre) om at styrke kontrollen med arbejdsgivere, der har mange ansatte, altså EU-borgere der modtager SU. Det sker med henblik på at kontrollere om, forholdene er i orden.

- Vi har et fintmasket kontrolsystem med SU, men jeg tror, det, der er behov for, er at arbejde på tværs af myndighederne, siger Ulla Tørnæs og tilføjer, at der for hende at se ikke er nogen tvivl om, at der er tale om arbejdsgivere, der har spekuleret i, hvordan de har kunnet undgå lønudgift.

- Det er forkert og ulovligt, og jeg håber, det bliver retsforfulgt, siger ministeren.