02:04

Minister om ulovligt fiskeri: Vil have danske regler til Holland

Fiskeriminister Karen Ellemann (V) vil sætte en stopper for ulovligt fiskeri ved at indføre samme registrering af fangst for hollandske fiskere som danske.

TV2 Nord har tidligere fortalt om hollandske bomtrawlere, der fisker massivt i Skagerrak, selv om de kun har en meget lille kvote her. Men inden de kommer i land med fangsten, sejler de ifølge de danske fiskere en kort tur ud i Nordsøen, hvor de må fange langt mere, og så bliver fangsten registreret der.

De nordjyske kystfiskere har længe gjort opmærksom på snyderiet og nu har fiskeriminister Karen Ellemann (V) haft møde med den hollandske fiskeriminister. Her kom der konkrete forslag på bordet. 

- Jeg tror sådan set på, at det kunne være vejen frem i forhold til, at hollandske fiskere måske også kunne få samme regelsæt, som vi kører med i Danmark, hvor vi registrerer, hvornår man bevæger sig fra det ene farvand til det andet, siger Karen Ellemann (V).

Læs også Hollandske fiskere afviser anklager

Og hun er optimistisk efter mødet med den hollandske fiskeriminister. 

- Hun har selvfølgelig, ligesom jeg, en bekymring, hvis der er påstande om, at tingene ikke kører efter reglsættet, for det har vi allesammen en interesse i, at det gør, siger Karen Ellemann (V).

- Jeg gjorde helt konkret opmærksom på det her problem med, at man måske fisker i ét farvand, men registrerer sin fangst, som værende fra et andet farvand, og det er jo simpelthen ikke i orden. På den måde kan vi ikke holde styr på kvoteudnyttelsen og på arterne i det hele taget, siger hun.

Fiskeriministeren har aftalt et møde mellem de to landes fiskeristyrelser allerede til januar, hvor der skal findes en løsning på det ulovlige fiskeri.