(Arkiv) Foto: Ivan Bitsch

Minister regner ikke med ros fra læger

Astrid Krag venter ikke ros fra de praktiserende læger trods forsøg på at imødekomme lægernes krav.

Dagen inden, sundhedsminister Astrid Krag (SF) fremlægger sit lovforslag om modernisering af lægepraksis, forsøger ministeren at berolige lægerne med en række ændringer og præciseringer i forhold til det oprindelige lovforslag.

Med ændringerne vil ministeren slå fast, at lægerne ikke skal styres fra hverken Sundhedsministeriet eller Christiansborg. Samtidig får lægerne tre pladser i Praksisplanudvalget - lige så mange pladser som regionerne.

Alligevel regner ministeren ikke med klapsalver fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

- Selvom jeg ikke forventer, at de Praktiserende Lægers Organisation vil gå så langt som at rose forslaget, så håber jeg, at man vil notere sig (...), at der er blevet lyttet grundigt til deres bekymringer, siger Astrid Krag mandag på et pressemøde.

PLO's formand, Henrik Dibbern, opfatter dog ikke ændringerne som en indrømmelse fra regeringen og ser det ikke som en invitation tilbage til forhandlingsbordet.

Han vil derfor stadig have regeringen til helt at droppe lovforslaget.

Den kontante udmelding fra lægernes formand undrer dog ministeren.

- Jeg så godt, at Henrik Dibbern var ude og sige noget på Ritzau, men jeg har faktisk ikke haft tid til at orientere PLO om de her ændringer endnu, siger hun.

- Jeg skal tale med ham senere i dag, og jeg vil da opfordre til, at man faktisk sætter sig ind i, hvad det er for nogle ændringer, før man siger, at lovforslaget skal tages af bordet, siger hun.