LIGE NU:

Ministerielle millioner til Hirtshals

Pengene går til modernisering af fiskefartøjer

For at kunne imødegå udfordringerne for fiskerierhvervet giver Fødevareministeriet nu tilskud til 113 projekter til modernisering af danske fiskerifartøjer - heraf 13 fra Hirtshals.

De 13 projekter fra Hirtshals får tilsagn om tilskud på i alt 3.324.480 kroner. Heraf er de otte projekter angående forbedringer af arbejdsmiljøet og sikkerheden, mens de andre projekter bl.a. drejer sig om at lette fiskeriet og håndteringen af fangsten, herunder sikre en bedre kvalitet af den landede fangst.

Baggrunden for at give tilskud til modernisering af fiskefartøjer er at kunne tilpasse fartøjerne til fiskeriet. Det gælder bl.a. arbejdsmiljøet om bord, som skal forbedres for komme risikoen for ulykker til livs. Ligeledes vil den øgede konkurrence på arbejdskraft i stigende grad også kræve løbende modernisering af fiskefartøjer for at gøre erhvervet attraktivt. Desuden er det nødvendigt med en modernisering for at sikre fiskens kvalitet om bord, da en god kvalitet af fangsten vil kunne give en bedre pris.

Et hav af muligheder

- Dansk fiskeri rummer et hav af udviklingsmuligheder. Fiskeriet skal være en attraktiv arbejdsplads, samtidig med at der skal være fokus på opbevaring og håndtering af fangsterne om bord. Derfor er jeg glad for at give tilskud til hele 113 fiskefartøjer, siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

Tilskuddene er med til at sikre, at der i fiskeriet sker investeringer, der kan forbedre opbevaring og håndtering af fangsterne og derved forøge fangstkvaliteten i dansk fiskeri, eksempelvis i form af bedre opbevaringsforhold og bedre rengøringsforhold.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden