Foto: (Arkiv)

Ministre på kulturjagt

Kulturminister Marianne Jelved kommer sammen med ministeren for by, bolig & landistrikter Carsten Hansen til Aalborg onsdag den 9. januar for at indsamle idéer til en handlingsplan for KulturDanmark fra områdets borgere, unge og kulturaktører.

Kultur skaber fællesskab, drivkraft og jobs i en by eller en region. Hvor der er gode kulturoplevelser, som eks. kunst, musik, litteratur og koncerter, er der helt sikkert også igangsættere, innovation og energi. Dér vil folk gerne bo, mener man i Kulturministeriet.

Derfor fortsætter kulturminister Marianne Jelved satsningen KulturDanmark, der blev lanceret før jul af den daværende kulturminister. KulturDanmark sætter fokus på at udvikle potentialet i kulturen udenfor de store byer.

KulturDanmark begynder med en inspirationstur gennem landet, delvist i selskab med minister for by, bolig & landdistrikter Carsten Hansen, der også har engageret sig i KulturDanmark.

Inspirationsturen skal munde ud i en samlet opfølgningsplan for KulturDanmark, der vil blive udarbejdet i løbet af 2013.

- Den 9. januar sætter Carsten Hansen og jeg 25 vigtige, lokale kulturaktører stævne til et inspirationsmøde, der skal handle om, hvordan vi kan synliggøre Nordjyllands mange kulturressourcer og potentialer. Projekterne kan være så forskelligartede som at renovere en bevaringsværdig bygning eller industri, skabe et kulturhus, lave en fælles kalender for kulturtilbud i regionen eller opbygge et partnerskab mellem en lokal virksomhed og en teatergruppe. Der er mange muligheder, og vi har brug for alle ideer, siger Kulturminister Marianne Jelved (Rad.V.)

Minister for by, bolig & landdistrikter Carsten Hansen (Soc.dem.) supplerer:

- Kulturen gør en forskel i landdistrikterne. Folk skal have noget at mødes om, og her spiller kultur en vigtig rolle. Jeg glæder mig til at høre ideerne fra nordjyderne.

Samtidig med inspirationsmødet har kulturministerens ungerådgivere opstillet en Kulturcampingvogn ved Aalborg Katedralskole. Her inviteres unge (i alle aldre) fra hele regionen til komme med idéer og input til ministerens idéboks for KulturDanmark indenfor emnerne synlighed, engagement og vækst/turisme.

Man har mulighed for at bidrage med ideer på tre måder: optage via campingvognens shoutbox, skrive sin idé som et sms-haikudigt, eller male sin ide som graffiti på selve campingvognen. Endelig kan man også indsende sin idé via idéboksen på ministeriets website www.kum.dk/temaer/KulturDanmark.