LIGE NU:

Ministre skal i samråd om lægekonsulenter

Kommunernes brug af lægekonsulenter har nu fået Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti til at kalde to ministre i samråd for at få belyst problemet.

Gitte Lintz Sørensen manglede 14 dage i sin uddannelse til social og sundhedsassistent, da hun i 2006 blev indlagt på Hobro sygehus for at få fjernet blindtarmen. Narkosen fejlede så hun var vågen under hele operationen uden at kunne røre sig. Oplevelsen har givet hende post traumatisk stress.
 

-Stressen gør at jeg ikke kan sove om natten og jeg er altid ked af det, siger Gitte Lintz Sørensen til TV2/NORD.
 

Gitte Lintz Sørensen har forladt arbejdsmarkedet og håber nu på en førtidspension.
 

-Det vil gøre at jeg får ro i min hjerne, da det jo den der hele tiden arbejder på højtryk, siger Gitte Lintz Sørensen til TV2/NORD.
 

Gitte Lintz Sørensens læge og psykiater er enige i at en pension kan være løsningen, men den lægekonsulent som Aalborg Kommune har sat på sagen er ikke helt enig. Derfor er hun nu igen sendt til udredning i systemet som så mange andre vi har omtalt her på TV2/NORD. De mange sager er nu blevet for meget for folketingsmedlem Bent Bøgsted som har kaldt både Beskæftigelsesministeren og Social- og Integrationsministeren i samråd om problemet.
 

-Når kommunerne de sender patienterne til en speciallæge, så skal de gerne tage deres udtalelse for troende. Så skal der ikke være en lægekonsulent der sidder og underkender speciallægerne. Det er ikke rimeligt, siger folketingsmedlem Bent Bøgsted fra Dansk Folketingsparti til TV2/NORD.
 

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Aalborg Kommunes socialrådmand Mai-Britt Iversen, men hun har tidligere udtalt til TV2/NORD at hun ikke ser noget problem med kommunens brug af lægekonsulenter.