Seneste nyt:

Minkavlere får tre ekstra dage til aflivninger

Efter ønske fra avlerne har de nu fået tre ekstra dage til at slå besætningerne ned - og stadig modtage deres tempobonus på 20-30 kroner.

Regeringen har valgt at forlænge fristen for minkavlernes såkaldte tempobonus med tre dage.

Tidligere lød fristen på mandag 16. november, men efter ønske fra minkavlerne er den nu rykket til 19. november.

Tempobonussen udgør 30 kroner for mink, der er slået ned inden fristens udløb i de syv særligt ramte kommuner Frederikshavn, Thisted, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Brønderslev og Vesthimmerland.

quote Minkavlerne har ydet en fantastisk indsats, og uden deres samarbejde ville dette enorme arbejde ikke kunne lykkes. Den indsats vil regeringen gerne anderkende.

Mogens Jensen, fødevareminister, Socialdemokratiet

I de øvrige kommuner udgør bonussen 20 kroner.

- Minkavlerne har ydet en fantastisk indsats, og uden deres samarbejde ville dette enorme arbejde ikke kunne lykkes. Den indsats vil regeringen gerne anderkende og sikre, at de sidste minkavlere får ordentlig tid til at få aflivet de sidste dyr, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).

Minkene er allerede aflivet 

At fristen for at opnå tempobonus er blevet skubbet, kommer for sent. I hvert fald for Jeppe Ugilt Hansen fra Volstrup nør Nørager. Alle familiens mink på to farme blev aflivet allerede i fredags. 

- Vi har skyndt os, for når statsministeren går på fjernsynet i bedste sendetid og siger, alle mink skal aflives, så går vi i gang. Da vi var færdige med den ene farm, gik vi i gang med den næste. Vi havde skyndt os i den tro, at det var det bedste for folkesundheden og for at få den tempobonus, der var, siger han og uddyber: 

- Hele forløbet har været modbydeligt overfor pelsdyrbranchen. 

Han mener, at det havde gjort en stor forskel, hvis minkavlerne havde vidst, at fristen ville blive flyttet. 

- Havde vi vidst det fra start, havde man kunnet planlægge at vente til dyrene var pelsmodne. Så havde skindene været noget værd. De fleste har allerede aflivet deres mink her i Nordjylland, siger Jeppe Ugilt Hansen. 

Udbetaling af bonus er fortsat ulovlig

At fristen nu er rykket er ikke et udtryk for, at man forsøger at fravige strategien om at slå alle mink ned. Dén metode er satdig vigtig for at undgå, at effekten af en kommende vaccine forringes på grund af den muterede coronavirus, der frygtes at hærge i Nordjylland.

- Det er stadig regeringens ambition at få aflivet alle mink af hensyn til folkesundheden. På trods af den omfattende indsats der er i gang, bliver minkfarme stadig smittet med covid-19 og smitten breder sig rundt i landet. Sundhedsmyndighedernes vurdering er da også stadig, at et stort reservoir med smitte er bekymrende og til fare for folkesundheden, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).

Men for at bonussen officielt kan udbetales til de danske minkavlere, skal den godkendes og indskrives i dne danske lovgivning.

Det forhandler Regeringen netop nu om med Folketingets øvrige partier.


Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

preben bang

play Folketingsmedlem anbefaler HK at slæbe sure kunder i retten

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden