LIGE NU:

Minkavlere på Gjøl om lovhjemmel: - Skaden er jo sket, så det nytter ikke noget

Minkavlerne på Gjøl er langt fra imponeret over den forsinkede lovhjemmel omkring aflivningen af mink, der sent mandag aftes blev vedtaget på bagkant. Formanden spår, at minkerhvervet ikke umiddelbart kommer i gang igen i nærmeste fremtid.

Selv om regeringen nu officielt har sikret sig lovhjemmel til at beordre alle danske mink slået ned på grund af frygten for den muterede coronavirus, så scorer det ikke just gode point hos de nordjyske minkavlere.

På Gjøl har man for længst slået sine mink ned, så her har formanden for Gjøl Pelsdyravlerforening, Kristian Frederiksen, meget lidt til overs for statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringen.

- Det er en grim sag for regeringen, og det hjælper hende ikke meget, at hun nu har fået loven på plads. For hvis der kommer en rigsretssag – og det håber jeg, der gør - så nytter det ingenting at have fået lovhjemmel bagefter, siger han.

Formand for Gjøl minkavlerforening, Kristian Frederiksen, er langt fra imponeret over regeringens for sene lovhjemmel.
Formand for Gjøl minkavlerforening, Kristian Frederiksen, er langt fra imponeret over regeringens for sene lovhjemmel.
Foto: TV2 Nord

Minkavlerne er i det hele taget frustrerede over den måde, statsministeren har håndteret sagen på.

- Hun har holdt sig væk fra mediebilledet, så længe loven ikke var vedtaget. Hun siger bare ”folkesundhed”, hver gang der kommer kritik. Det første, politikerne gør, når de bliver valgt, er at skrive under på, at de vil overholde lovgrundlaget. Men det har hun (Mette Frederiksen, red.) ikke engang kunne overholde, siger en skuffet Kristian Frederiksen.

Ifølge Kristian Frederiksen var ordren om at aflive alle mink det endelige døsstød til branchen.

- Minkerhvervet kommer ikke op at stå i sin nuværende form igen. Måske når vi engang får vaccineret mink, kan der komme nogle pionerer, som vil og kan føre det videre. Men vi kan jo ikke leve med, at hvis minkene får corona igen, så skal jeg og min familie i isolation et par gange om året, så det er svært at se en fremtid.

Tirsdag eftermiddag er statsminister Mette Frederiksen (S) blevet spurgt ind til regeringens håndtering af minksagen under Folketingets traditionelle spørgetime.

Også fødevareminister Mogens Jensen (S) blev ristet tidligere tirsdag, da han var kaldt i samråd af de øvrige partier omkring sagen.

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden