LIGE NU:

Mirsad Zairi står til udvisning fra Danmark

Den serbiske flygtning, der bor med sin familie og to børn i Assens ved Mariager, skal mødes med Rigspolitiet på mandag.

Rigspolitiet har ifølge Mirsad Zairis støttegruppe oplyst, at Kosovo har sagt ja til at modtage familien. Dermed ser det ikke godt ud for familien fra Assens. Præsteinitiativet, der har støttet Mirsad Zairi hele vejen, raser:

- Jeg synes, at det er ganske forfærdeligt, og medfølelsen i Danmark kan være på et meget lille sted. Den er væk i samme øjeblik, der er velfærd. Det er dybt beskæmmende, og flovt! Siger Knud Erik Lægsgaard, sognepræst i Mariager.

Mirsad Zairi er kosovo-albaner, men kommer fra Serbien. Han flygtede efter to måneder i fængsel med tortur. Han kom til Danmark i 2000, hvor han mødte Valentina, som han blev gift og fik to børn med. Valentina Zairi er albaner og kommer fra Kosovo, men har opholdstilladelse i Danmark. Den kunne Mirsad Zairi ikke få, og for ikke at blive skilt fra sin familie gik han under jorden, men meldte sig selv til politiet i februar i år, og blev dernæst anholdt.
Efter fire måneder i Vestre Fængsel er han nu hjemme igen, men står altså stadig til udvisning.

- Vi har ingen muligheder, det er politiet alene, der handler i den her sag, og når vi ved, at de har kunne lokke Mirsad ind med løfter om frit lejde, så ved vi ikke, hvad de kan finde på nu her, fortæller sognepræst Knud Erik Lægsgaard.

Sognepræsten er bekymret, da der ikke er nogen garanti for, at Mirsad kan få statsborgerskab i Kosovo. Han kan derfor risikere at blive sendt tilbage til Serbien, som han flygtede fra. Både hustruen Valentina og børnene lider under sygdom efter lang tids stress og venter på behandling i Danmark. Den er der heller ingen garanti for i Kosovo.

Når Mirsad Zairi tager til møde med Rigspolitiet på mandag, tager støttegruppen med:

- Jeg håber, at der på trods af alt, vil være en lille smule medfølelse tilbage i Danmark, slutter Knud Erik Lægsgaard.