Ledelsen i Løkken Sparekasse bliver ikke politianmeldt af Finanstilsynet. Foto: TV2/Nord

Mistede formue i konkurs

Nordjyde tabte sag om garantbeviser i konkursramte Løkken Sparekasse. Hun mister 147.000 kroner

En nordjysk kvinde, der efter en skilsmisse flyttede sine penge fra Spar Bank Nord til Løkken Sparekasse, får alligevel ikke de penge, hun tabte ved sparekassens konkurs i 2009.

Løkken Sparekasse er overtaget af Finansiel Stabilitet A/S, og Vestre Landsret har netop frifundet banken for at skulle betale pengene tilbage til kvinden.

I 2007 besluttede kvinden at skifte til et andet pengeinstitut og investerede 147.000 kroner i garantbeviser i Løkken Sparekasse.

Garantbeviser er såkaldt ansvarlig kapital, og da sparekassen to år efter lukkede, mistede kvinden pengene.

Hun anlagde sag mod Finansiel Stabilitet, idet hun mente, at hun ikke havde fået reel rådgivning fra Løkken Sparekasse om den risiko, der var tale om.

Retten i Aalborg dømte Finansiel Stabilitet til at betale de 147.000 kroner til kunden.

Byretten fandt, at kvinden efter skilsmissen udtrykkeligt havde krævet, at hendes beskedne formue skulle anbringes uden risiko, og at hun ikke ville have købt garantbeviser, hvis hun var blevet ordentligt rådgivet.

Hertil siger Vestre Landsret, at kvinden i Spar Bank Nord havde investeret i aktier, hvilket kan sammenlignes med garantkapital.

Hun havde også modtaget årsopgørelser fra Løkken Sparekasse, hvoraf det fremgik, at hun havde garantbeviser, ligesom hun var blevet indkaldt til garantmøde i 2008.

Derfor må hun have vidst, at hun havde investeret i garantbeviser, og hun burde have vidst, at der var en risiko ved det.

Landsretten finder det heller ikke bevist, at Sparekassen Løkken har forsøgt at skjule risikoen eller i øvrigt har begået fejl og forsømmelser i sin rådgivning.

Så kvinden må vinke farvel til de 147.000 kroner, ligesom hun skal betale sagens omkostninger med knap 64.000 kroner.