Mobilkrise rammer nordjyske ingeniører

Massefyringer i den nordjyske mobilindustri gør ingeniører i regionen arbejdsløse.

<b>Højest arbejdsløshed i Nordjylland</b>
Arbejdsløsheden blandt ingeniører i Nordjylland er højere end arbejdsløsheden i de øvrige regioner i Danmark. Det viser en undersøgelse, som Ing.dk/elektronik har fået lavet hos Ingeniørernes Arbejdsløshedskasse IAK.

Ifølge de seneste tal er der sket en lille stigning af arbejdsløshed ibland de nordjyske ingeniører, hvor faggruppen i resten af landet har en enten faldende eller uændret tendens.

I Nordjylland er arbejdsløshedsprocenten på 1,7 procent i, mens den i Region Hovedstaden er på 1,5 og i Region Syddanmark er nede på 1 procent.

<b>Ramt af mobil lukning</b>
Ifølge specialkonsulent Michel Klos fra Ingeniørernes Arbejdsløshedskasse IAK, skyldes nedgangen i arbejde blandt andet afskedigelserne hos Motorola i Nørresundby.

- Stigningen i ledighedstallene for Region Nordjylland skyldes, at specielt virksomheder inden for it- og telebranchen befinder sig her. Netop denne branche har det specielt svært for tiden, hvilket eksempelvis afskedigelserne på Motorola er et eksempel på, siger Michel Klos fra IAK til Ing.dk/elektronik.

<b>Følgevirkninger</b>
Han understreger dog, at effekten af Motorolas afskedigelser først vil være at finde i statistikken, når de ansattes fratrædelsesordninger udløber, og de fyrede melder sig på jobcentrene. Det kan betyde, at ledigheden i Nordjylland vil stige igen.

Det skriver Ing.dk/elektronik.

Forsiden lige nu