Mor: Intet er blevet bedre

Det er fire år siden, Hannah Brath blev begravet. Foto: Per Frank Paulsen

For fire år siden tog Janni Braths 14-årige datter sit eget liv. Det skete efter en samværssag, og nu forstår Janni Brath ikke, at Statsforvaltningen ikke er blevet bedre til at håndtere behandlingen af sager.

Janni Brath har med rædsel fulgt de seneste dages kritik, der er haglet ned over Statsforvaltningen. Særligt gør det indtryk at høre historierne om dårlig og inkompetent sagsbehandling.

- Det hele det knuger sig sammen indeni. Det er den samme situation, jeg stod i, siger Janni Brath.

For fire år siden fik Janni Braths kontakt med Statsforvaltningen og de offentlige myndigheder den værst tænkelig udgang, efter en sag om samvær, da hendes 14-årige datter Hannah endte med at tage sit eget liv.

Hannah havde en autistisk diagnose, som der ifølge Janni Brath hverken blev lyttet til eller taget hensyn til i samværsafgørelsen. Hun er nu rystet over, at det i dag fire år senere, stadig er de samme problemer, der dukker op.

- Det skal ikke fortsætte sådan her. Hvor mange familier skal ødelægges, hvor mange børn skal lægges i graven, inden de offentlige myndigheder får øjnene op for at det her? Det går bare ikke. Der er kun en til at betale prisen, og det er børnene, siger Janni Brath.

Oktober er den værste tid på året for Janni Brath. Det var i oktober for fire år siden, at Hannah Brath tog sit eget liv.

- Det må bare ikke ske igen for andre, at de skal igennem det samme, som vi har været igennem. Puha, siger Janni Brath.

Efter Hannah Braths selvmord er en byrådspolitiker fra Hjørring Kommune begyndt at følge med i flere børnesager fra sidelinjen.

- Man kan godt fristes til at tro, i hvert fald, når man læser nogle af sagerne, at det nok mere handler om, hvad der er nemmest og billigst, fremfor hvad der er bedst for barnet, siger byrådsmedlem Morten A. Petersen fra Venstre i Hjørring.

Janni Brath håber nu, at kritikken bliver taget seriøst.

- Det hele det gentager sig. Og gentager sig, og gentager sig! Hvorfor lærer og indser de ikke, at der simpelthen skal laves fuldstædig om på sagsbehandlingen i Statsforvaltningen, siger Janni Brath.

Forsiden lige nu