04:08

Foran Skifteretten i Aalborg. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Mor må bestemme hvor dreng skal begraves

Historisk afgørelse i dag i skifteretten i Aalborg. Retten besluttede at en mor, selv om hun har slået sin søn ihjel, stadig må bestemme hvor han skal begraves, bare fordi hun alene har forældremyndigheden.

Faderen, til den 4-årige dreng, kæmpede i 1 ½ time i retten, for at overbevise dommeren om, at han må tage liget af sin 4-årige søn med tilbage til København.

- Jeg var selvfølgeligt noget berørt, men jeg synes det gik rigtig godt. Nu venter vi til klokken 4 hvor der kommer en dom, så håber jeg at jeg kan få lov til at tage ham med hjem, siger Carsten, far til den afdøde 4-årige Rasmus til TV2/NORD.

Samtidig med retssagen, var der demonstrationer i både København og Aalborg til fordel for Carstens krav, om at få drengen begravet i København frem for Aalborg.

- Jeg kan ikke se hvorfor han skal ligge heroppe, når hans mor ? må vi gå ud fra ? får en eller anden lang dom, men det er jeg dog ligeglad med. Rasmus ´s tætteste familie bor i København, så hvis det står til mig, så skal han lige på Frederiksberg kirkegård på Pilealle´ hvor jeg kun bor 400 meter væk, siger Carsten til TV2/NORD.

Det er første gang man herhjemme oplever, at en forælder, som efter at have dræbt sit barn, også vil bestemme hvor barnet skal begraves.

- Det virker bare så grotesk. Et eller andet sted, så har jeg ikke noget at skulle have sagt, selv om jeg mener jeg er den tætteste værge. Selvfølgelig er Rasmus ?s mor her, men hun vælger at tage livet af vores dreng. Så må det jo være mig, der skal passe på ham resten af tiden, siger Carsten til TV2/NORD.

Skifterettens valgte dog at følge morens ønske om at begrave drengen i Aalborg. Moren gav dog Carsten lov til at se sin afdøde dreng.

Se mere til sagen i vores udsendelse 19.30.