Svend Gottlieb tiltræder som praktiserende læge på Mors. Foto: Region Nordjylland

Mors dækket ind med læger

Først i april er 65-årige Svend Gottlieb ny praktiserende læge på Mors. Det betyder, at Mors lige nu har de læger, der er behov for.

Der er netop indgået en tre-årig aftale med speciallæge i Almen medicin, Svend Gottlieb, og Region Nordjylland. De har indgået en såkaldt §2-aftale, hvor Svend Gottlieb får en garanti for indtjening.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at give morsingboerne en god behandling og service. Jeg har haft en fantastisk god dialog med Region Nordjylland omkring en aftale, og samtidig er Mors er herligt område med den smukkeste natur, siger Svend Gottlieb.

Regionsrådsformand Ulla Atman (S) glæder sig over, at det er lykkedes at tiltrække en læge af Svend Gottliebs kaliber.

- Vi har lige nu en situation, hvor vi har skabt ekstra lægekapacitet i forhold til tidligere, så der er skabt en god bund for det videre arbejde med rekruttering af flere læger til øen. Det glæder os politikere, der står bag rekrutteringsstrategien, der går ud på at tiltrække nye læger til yderområder i Nordjylland, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Svend Gottlieb er uddannet fra Københavns Universitet i 1973 og har tidligere arbejdet som læge på Frederiksværk Sygehus og Hillerød Hospital.

Siden 1980 var var praktiserende læge i en fem mands praksis i et lægehus i Gribskov i Nordsjælland, men han valgte at sælge sin praksis fra første januar i år, da han fik et godt tilbud fra en køber. Men han havde ikke tænkt sig at stoppe med at arbejde som 65-årig.

- Jeg er slet ikke klar til at gå på pension. Jeg har hele tiden vidst, at jeg skulle arbejde som læge til jeg bliver 70. Og da jeg læste, at der er lægemangel på Mors, tænkte jeg - at her kunne jeg gøre en indsats, så jeg ser frem til at begynde her, siger Svend Gottlieb.

Svend Gottlieb skal flytte ind i Praksiscenter Mors i praktiserende læge Jens Overbecks lokaler i Øster Jølby, da han stopper som læge 1. april.