Mors-Thy taber tæt kamp til Skjern

Skjern har sikret sig førstepladsen i håndboldslutspillets Pulje 2 med en sejr på 31-29 over Mors-Thy, der dog stadig har en spinkel chance for at gå videre til semifinalerne.

Der var gnist og hårde sammenstød i tirsdagens slutspilsopgør mellem topholdene i håndboldherrernes Pulje 2, hvor Skjern vandt 31-29 over sæsonens overraskelse Mors-Thy Håndbold.

For Skjern betyder sejren, at holdet slutter på førstepladsen i puljen, selvom der endnu resterer halvanden spillerunde. Skjern fører puljen med 10 point, mens Mors-Thy har seks point.

Mors-Thys videre skæbne ligger nu i hænderne på netop Skjern, som skal tage point fra Bjerringbro-Silkeborg, når de to hold mødes 4. maj, hvis Mors-Thy skal gå videre.

Det er scenariet, hvis man samtidig forudsætter, at Bjerringbro-Silkeborg vinder over Århus Håndbold i morgen, og at Mors-Thy på udebane besejrer Århus Håndbold 4. maj.

Første halvleg i tirsdagens opgør var uhyre tæt. Skjern manglede fart i angrebsspillet, mens Mors-Thy havde godt styr på forsvaret, og på pointtavlen fulgtes de to hold tæt i de første 30 minutter.

Men kræfterne slap op for udeholdet i anden halvleg, hvor Skjern stille og roligt trak fra og opbyggede et forspring på seks mål. I slutminutterne gik Skjern dog en smule i stå, og Mors-Thy fik blod på tanden - men det sluttede alligevel 31-29.

Mors-Thy Håndbold har været den store overraskelse i slutspillets Pulje 2.

Nordvestjyderne vandt sine første tre kampe i puljen. Først en hjemmesejr over Skjern, dernæst en snæver 25-24-udesejr over Bjerringbro-Silkeborg og derpå en sejr over Århus Håndbold.

I slutspillets fjerde kamp tabte Mors-Thy dog hjemme til Bjerringbro-Silkeborg med cifrene 26-27.