01:26

1 af 2

Motorkontorerne er lukket

SKATs motorkontorer holder lukket i disse dage og frem til d. 6. juni, men fremover skal man hente sine nummerplader hos synshallen eller autohandleren i stedet.

Det bliver nemmere at få nye nummerplader til bilen. Synshaller og bilforhandlere landet over har nemlig fået opgaven som nummerpladeoperatør for SKAT.

I går eftermiddags lukkede SKATs motorkontorer, imens det nye motorregister bliver implementeret. Det nye system betyder, at man fremover kan hente sine nummerplader i private synshaller i stedet for at stå i kø på motorkontoret. Et af de steder, som fra næste uge er nummerpladeoperatør, er Nørresundby Bilsyn.

- For os kommer det forhåbentligt til at betyde, at vi får lidt flere kunder i forretningen. Og for kunderne betyder det, at vi kan give dem en bedre kundeservice, for når de skal have synet deres køretøj, så syner vi det, og så kan de også få nummerpladerne med i samme ombæring, siger Thomas Johansen, der er indehaver hos Nørresundby Bilsyn.

Forbrugere, der køber en ny bil hos en større autoforhandler slipper også for den efterfølgende tur forbi motorkontoret. De kan nemlig også køre fra autoforhandleren på pladerne med det samme, hvis stedet er autoriseret nummerpladeoperatør.

I synshallen satser indehaver Thomas Johansen på kunder som brugtvognsforhandlere og de private forbrugere, der køber brugt bil eller et andet køretøj.

Det nye system kører fra onsdag d. 6. juni 2012.
Se mere på SKATs hjemmeside: www.skat.dk/motorregistret