Seneste nyt:

Mou i modstand mod solcellepark: Louise frygter for sin udsigt

Markerne sydøst for Aalborg kan snart komme til at se meget anderledes ud.

Sommerfugle sværmer forbi, mens fugle fløjter lystigt fra træets top.

Louise Schou Jensens baghave summer af liv. Hun bor op af en kornmark med læbælter og beplantninger, hvor mange dyr og fugle holder til.

Men det kan snart være forbi. 

Aalborg Kommune har udpeget seks områder, hvor der kan blive opført en række større solcelleanlæg. Ét af dem er marken syd for Mou, hvor Louise Schou Jensens baghave grænser op til. 

- Jeg er så ærgerlig over det. Vi har købt et hus og en grund, som vi jo troede, vi skulle blive gamle i. Nu risikerer vi, at vores ejendomsværdi falder, og at vi mister vores udsigt, siger Louise Schou Jensen. 

Marken er oplagt

Kommunen har sendt forslaget om de i alt seks solenergianlæg til offentlig høring i 10 uger. Peder Baltzer Nielsen, der er stadsarkitekt i Aalborg Kommune, mener, at stedet omkring Mou er en god mulighed. 

- Vi har udvalgt stedet på baggrund af konkrete forespørgsler fra lodsejere og landmænd, der gerne vil lægge jord til. Og så har vi også vurderet, at det flade terræn syd fra Mou måske godt kan tåle et solcelleanlæg, siger han. 

Mia Bisgaard Jensen bor på den anden side af marken. Hun vil ikke på samme måde blive generet af synet af solcelleanlægget. Hun frygter i stedet for Mous fremtid. 

- Hvis vi får et solcelleanlæg, der bliver kæmpestor, så bliver det bare en by, som bliver kendt på solceller i stedet for vores smukke natur, siger Mia Bisgaard Jensen.

Solcelleparken vil også grænse op til naturområdet Lille Vildmose. Ifølge Peder Baltzer Nielsen vil det dog ikke få konsekvenser for dyrelivet. 

- Vi har ikke lavet nogle detaljerede overvejelser om dyrelivet endnu, men vi har set i andre anlæg, at vi kan lave vildt-korridorer og håndtere dyrelivet i området, så det let kan komme forbi.   

Her kan du se indslaget.

Solceller på taget, ikke i haven

Med solceller på eget tag bakker Louise Schou Jensen op om den grønne energi. Bare ikke i sin baghave.

- Jeg er ikke imod det. Jeg kan bare ikke forstå, at man vil ødelægge alt det smukke natur her. Hvorfor kan det ikke bare placeres et andet sted? spørger hun og fortsætter:

- Jeg håber, vi kan bruge det her skønne natur og jord til noget andet end solceller.

Der er endnu kun tale om et forslag fra forvaltningen i Aalborg Kommune. Politikerne tager først stilling når fristen udløber om to uger.

Louise Schou Jensen, Mia Bisgaard Jensen og resten af Mous beboere kan forvente at få en afklaring til efteråret.