LIGE NU:

Mr-scanner indvies i Hjørring

Indvielse af supermoderne MR-scanner og åbent hus i Billeddiagnostisk Afdeling i Hjørring på fredag.

Besøg røntgenafdelingen
Kom på besøg i røntgen. Fredag den 16. november 2007 kl. 14.00 indvies den nye, åbne MR-scanner i Billeddiagnostisk Afdeling i Hjørring. Bagefter er der rundvisninger i hold for interesserede indtil kl. 17.00.

Indvielse på fredag
Fredag den 16. november kl. 14.00 - 17.00 inviterer Billeddiagnostisk Afdeling på sygehuset i Hjørring indenfor. Alle, der har lyst til det, kan komme og overvære, at Orla Hav eller hans stedfortræder indvier den nye, åbne MR-scanner.

Snak med personalet
Derudover vil man kunne se samtlige undersøgelsesrum og få en snak med personalet om undersøgelser, avanceret teknologi, arbejdet i afdelingen, eller hvad man måtte have lyst til.

Røntgen i over 100 år
Det har i over 100 år har været muligt at blive røntgenundersøgt i Hjørring. Ud over MR-scanneren er det også det, Billeddiagnostisk Afdeling vil fejre ved åbent hus arrangementet.

Allerede 10 år efter, at Wilhelm Conrad Röntgen opdagede de på mange måder revolutionerende røntgenstråler, gik sygehuset "langt ude på landet" i det nordjyske, i gang med de avancerede undersøgelser. Som nogle af de allerførste i Danmark.

Teknologisk udvikling
Siden er det gået raskt fremad. Røntgenområdet vurderes at være et af de områder, hvor den teknologiske udvikling er gået allerhurtigst. De billeddiagnostiske afdelinger gennemgår i disse år en efterhånden fuldstændig digitalisering til gavn for patienter og personale.

74.000 undersøgelser
For at belyse forskellen på røntgenområdets spæde start til det højteknologiske område, det er i dag, kan man fortælle, at der blev lavet 48 undersøgelser det første år med røntgen i Hjørring. Nu bliver der lavet ca. 74.000 undersøgelser om året.

Kom og se det hele
Billeddiagnostisk Afdeling i Hjørring er i dag en supermoderne røntgenafdeling med sidste nyt i udstyr på alle områder. Og på fredag er der mulighed for at komme og se det hele med egne øjne.

MR-scanneren
Billeddiagnostisk Afdeling forventer sig meget af denne supermoderne scanner, som der kun findes to af andre steder i landet i øjeblikket.

Fordelen ved den åbne scanner er, at man med den kan scanne klaustrofobiske patienter, børn kan scannes med mor eller far liggende ved siden af, og der er også plads til svært overvægtige patienter.

Specielle avancerede undersøgelser
Der vil selvfølgelig blive lavet almindelige undersøgelser på scanneren. Men scanneren giver også mulighed for helt specielle, avancerede undersøgelser som for eksempel bevægeundersøgelse af eksempelvis skulderen, hvor bevægelsen i skulderen ses fra udgangs- til slutposition.

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

gallery Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Til forsiden

Til forsiden