LIGE NU:

Musikalsk familiefest: Der bliver to grønne koncerter i Aalborg til sommer

Muskelsvindefonden og Tuborg planlægger to dages koncert i Aalborg, når den populære koncertkaravane til juli turnerer i Danmark

Mens coronaen og sociale bobler slipper sit tag i Danmark, melder Grøn nu, at Aalborg får to koncertdage, når den populære koncertkaravane tager rundt i Danmark til juli. Mere præcist bliver det 9. og 10. juli, der igen bliver mulighed for at hygge med familie, venner og forhåbentligt tusinder af andre til en ny udgave af de grønne koncerter.

Stort fokus på sikkerhed

Koncerterne bliver med op til 10.000 tilskuere, men man kan være rolig i forhold til sikkerheden, lyder det fra arrangørerne.

- I samarbejde med Event Safety, der er et af Danmarks førerende beredskaber inden for eventsikkerhed, har arrangørerne udviklet et helt nyt afviklingsformat, som skal skabe optimal tryghed hos publikum og alle involverede parter, lyder det i en pressemeddelelse.

For at sikre optimale sikkerhedsforanstaltninger i forhold til COVID-19 sænker Grøn i år publikumstallet til koncerterne. Tidligere har der kunnet være op til 35.000 publikummer samlet på Grøn på én dag, men i år arbejder Grøn på at få lov til at samle omkring 10.000 gæster per koncert. På grund af det øgede antal koncertdage vil op mod 160.000 danskere dog alligevel kunne deltage i festen, lyder det fra Grøn.


quote Vi er enormt glade for sommerens turnéformat, og vi glæder os helt vildt til at byde publikum, frivillige, artister og musikerne velkommen tilbage på Grøn.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden

Ved hver koncert inddeles publikum i ti sektioner, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Hver sektion bliver sin egen ”mini-Grøn”-koncert med egne mad- og ølboder, toiletter og masser af hygge. Fra scenen vil konferenciers og optrædende naturligvis sørge for at sikre den klassiske fælles stemning, der har karakteriseret Grøn fra begyndelsen, fortæller arrangørerne.

Fællesskabet er vigtigere end nogensinde

For Tuborg og Muskelsvindfonden har det været afgørende at finde en model, der gør det muligt at gennemføre årets udgave af Grøn, så danskerne igen kan mødes til folkefest og fællesskab – noget, som mange har savnet det seneste år.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, glæder sig på vegne af den store flok, der arbejder på at genoptage koncerterne efter aflysningen på grund af coronasituationen i 2020 

- Grøn har gennem snart 40 år været omdrejningspunkt for et helt særligt fællesskab. Et mangfoldigt fællesskab, der er særligt vigtigt at dyrke i en tid som nu. Derfor har alle bag Grøn knoklet for at udvikle et koncept, som vi mener gør, at vi igen kan mødes til musik, fest og hygge i den danske sommer. Vi er enormt glade for sommerens turnéformat, og vi glæder os helt vildt til at byde publikum, frivillige, artister og musikerne velkommen tilbage på Grøn, siger han.

Der vil blive stort fokus på sikkerheden, når Grøn-turnén skal rundt i Danmark til juni.
Der vil blive stort fokus på sikkerheden, når Grøn-turnén skal rundt i Danmark til juni.
Foto: Marie-Ane Buus Simonsen

Hos Tuborg er forventningens glæde tilsvarende stor, fortæller marketing director Christian Sveigaard.

- Gennem hele Corona-krisen har fællesskaberne været i undertal, og vi savner alle samværet med hinanden. Til sommer vil det i dén grad være på høje tid, at vi igen mødes til god musik over en kold Tuborg-fadøl – og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at give danskerne en både fantastisk og tryg oplevelse, når den Grønne karavane nok engang ruller gennem landet, siger han i pressemeddelelsen.

Årets musikprogram offentliggøres i løbet af foråret 2021. 

Billetsalget starter 11. maj på grønkoncert.dk

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden