LIGE NU:

Musikken er for høj: - Vi har modtaget usædvanligt mange anmeldelser

Nattelivet er lukket ned for at mindske risikoen for coronasmitte, og det har måske fået sommerens fester til at rykke hjem i de nordjyske haver. Nordjyllands Politi har i det seneste døgn modtaget usædvanligt mange anmeldelser om, at der bliver spillet for høj musik.

Det er svært at finde et sted at gå hen, hvis man vil have en fest ud på de sene nattetimer denne sommer. Barer og værtshuse lukker ved midnat på grund af coronarestriktioner, og det betyder, at festerne må fortsætte i privat regi.

Det sker efter alt at dømme i en række tilfælde, fordi Nordjyllands Politi oplyser, at de modtager mange flere anmeldelser om, at der bliver spillet for høj musik end normalt.

- Jeg har lige talt antallet af anmeldelser fra aften- og nattetimerne sammen, og det er blevet til 21 i alt. Det er usædvanligt mange anmeldelser, siger vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi.

Folk er lydhøre

Politiet måtte sende patruljer ud til private fester mange forskellige steder i Nordjylland lørdag aften og natten til søndag, fordi naboer havde klaget over støj.

- Når patruljen kommer frem, beder de folk om at skrue ned for musikken, og vi oplever generelt, at folk er meget lydhøre over for det. Patruljen bliver ikke mødt af trodsige festgæster eller -arrangører, siger Poul Fastergaard.

I uge 29 var der flere aftener problemer med støj i Skagen, når de mange turister blev tvunget til at opholde sig udendørs, fordi restaurationer og værtshuse lukkede til midnat. Ifølge vagtchefen kommer anmeldelserne om, at der bliver spillet for høj musik, dog nu fra mange forskellige steder i Nordjylland.