Foto: Ib William Christensen

Musikkens Hus har rejst sig

Det har været en lang vej, men nu er det ganske vist, Musikkens Hus i Aalborg er nået et stort skridt videre med dagens rejsegilde.

- Det er ikke alene et enestående byggeri, men også enestående at det er lykkedes med Realdanias betydelige økonomiske støtte, Aalborg Kommunes forudseenhed og mange lokale ildsjæles engagement at realisere et af de fornemste kulturprojekter i landet", sagde formanden for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, Bent Frank, da han fredag bød håndværkerne, arkitekter, ingeniører, entreprenører og de kommende brugere velkommen til rejsegildet på Musikkens Hus.

Byggeriet af Musikkens Hus blev indledt i maj 2010 og forventes klar til brug i sommeren 2013. En af husets kommende brugere, Aalborg Symfoniorkester, leverede den musiske underholdning ved rejsegildet.

Bent Frank takkede arkitekter og ingeniører for et udfordrende projekt og entreprenørerne for at tage udfordringen op på en meget seriøs og velkvalificeret måde.
Arkitekten bag byggeriet, professor og administrerende direktør, Wolf D. Prix fra COOP HIMMELB(L)AU, var også til stede og sagde bl.a.:

- Ethvert rejsegilde er en fornøjelse for arkitekten, fordi bygningen, designet af ham selv, er vokset ud af fundamentet og er blevet en synlig realitet. Placeringen af denne bygning er usædvanlig. Koncertsalen følger konceptet for en bygning omkring en gårdsplads, som åbner sig ud mod Limfjorden, og det forfølger ideen om, at ikke kun synet på bygningen udefra er vigtigt, men også udsigten indefra og ud, sagde Wolf D. Prix.

Aalborgs borgmester Henning G. Jensen var glad for at være den første borgmester i Nordeuropa, der kunne byde et byggeri af COOP HIMMELB(L)AU velkommen til sin by.

- Jeg tror, at alle i dag kan konstatere, at byggeriet vil højne havnefrontens arkitektoniske kvaliteter. Jeg glæder mig også over, at vi efter at have været så mange år undervejs er så tæt på målet. Det har været godt for beskæftigelsen i hele Nordjylland, at så mange lokale firmaer er involveret i byggeriet. Huset skal snart vise sin berettigelse, og jeg er glad for Byrådets nylige opbakning til at bede Christen Obel påtage sig rollen som formand for Fondens bestyrelse, når huset er færdigt, sagde Henning G. Jensen.