LIGE NU:

Når ugen er omme: Alle beboere på nordjyske plejehjem vaccineret

Snart er alle beboere på plejehjem i landsdelen vaccineret.

Region Nordjylland har efter denne uge givet første stik med den nye coronavaccine til alle plejehjemsbeboere i Nordjylland.

Senest torsdag den 7. januar er Region Nordjylland færdig med at vaccinere på de 69 nordjyske plejehjem i denne omgang.

Det sidste stik for nu gives på plejehjemmet på Læsø den 7. januar.

Herefter skal alle beboerne have et stik mere for at sikre mest mulig immunitet mod coronavirus.

- Det er fantastisk, at vi er kommet hertil. På plejehjemmene er nogle af vores mest sårbare medborgere, og nu har vi taget et første vigtigt skridt i forhold til at beskytte dem mod coronavirus. Vi håber, at det kan give en lille smule ro i sindet, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Stor opbakning til vaccinen

I Nordjylland har langt de fleste plejehjemsbeboere gerne ville vaccineres. Det forventes, at omkring 95 procent af alle beboerne ender med at blive stukket med vaccinenålen.

- Det vidner også om, at behovet har været stort. Mange har lidt store afsavn og vaccinationsindsatsen er en milepæl i den her pandemi. Jeg er glad for, at vi sammen med de nationale myndigheder og især også de nordjyske kommuner og de praktiserende læger har handlet og samarbejdet hurtigt og velkoordineret, så det kan komme de mest sårbare til gavn, siger Ulla Astman.

Ved vaccination af plejehjemsbeboerne er også en stor del af personalet blevet vaccineret. Det er alment praktiserende læger, som har givet selve stikket på plejehjemmene, og også dette personale har samtidigt fået mulighed for at lade sig vaccinere.

Snart kan de næste vaccineres

Når plejehjemmene snart er færdigvaccineret, betyder det også, at vaccinationsindsatsen vil blive intensiveret øvrige steder. Det vil sige, at der lige nu fortsat vaccineres blandt frontpersonalet på de nordjyske sygehuse, ligesom også særligt sårbare patienter og borgere i eget hjem over 65 år med behov for kommunal hjælp, er de næste i rækken til at modtage vaccination.

Region Nordjylland følger de nationale retningslinjer på området i forhold til prioritering af vaccinationerne.

- De borgere, som får mulighed for at lade sig vaccinere, får direkte besked via E-boks eller brev, hvis man er undtaget fra E-Boks. Det er altså ikke muligt for alle på nuværende tidspunkt at få adgang til vaccinen, siger Ulla Astman.