Naboerne rydder op efter eksplosion

01:41

Foto: Nicolai Styrishave (arkiv)

1 af 2

Klokken 1 i nat lød en kæmpe eksplosion på Havrevangen i Aalborg. Eksplosionen var så kraftig, at vinduer og døre blev blæst ud. Først i dag kunne naboerne se skadernes fulde omfang.

Det er dagen derpå for beboerne på Havrevangen. I opgangen ved nummer 19 skete der i nat en eksplosion. Angiveligt fordi beboeren i lejligheden eksperimenterede med fyrværkeri sammen med nogle kammerater. Alle lejlighedens vinduer blev blæst ud. Foran et af dem stod Aase Kessners bil.

- Over det hele er der glasskår. Vi har stået hernede i to timer og støvsuget og gjort rent. Den er stadig fyldt med glasskår, siger hun til TV2/Nord

Bilens kølerhjelm er nu ødelagt af bygen af glasskår. Tilbage står Aase uden en forsikring.

- Det er jo en død ting. Men derfor er jeg skide ked af det alligevel. Jeg er ked af, at sådan noget sker, siger hun.

På trods af den kraftige eksplosion i nat, var der tilsyneladende mere sprængstof i lejligheden. Derfor blev militærets ammunitionsrydningstjeneste tilkaldt her til middag.

- Det kunne tyde på, at det er nogle krysantemumsbomber og større kanonslag deroppe. Derfor har vi bedt om at få det fjernet, siger vagtlederen ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard.

Politiet har anholdt beboeren i lejligheden. Han bliver nu sigtet for at bringe andres liv og førlighed i fare. Tre andre, der blev set løbe fra stedet i nat, er stadig på fri fod.

Forsiden lige nu