Foto: Christell Maria Iversen (Arkiv)

Nægter at betale penge tilbage

Sparekassen Vendsyssel nægter at tilbagebetale arbejdsskadeerstaning, som røg ind på forkert konto.

Sparekassen Vendsyssel nægter at tilbagebetale arbejdsskadeerstaning, som røg ind på forkert konto. Nu skal den arbejdsskadede anlægge sag ved retten for at få rådighed over beløbet. Det skriver Fagbladet 3F.

Sparekassen har inddraget 61.260 kroner, som en mand er tilkendt i erstatning for en arbejdsskade. Forsikringsselskabet sendte pengene til en forkert konto, og sparekassen skyndte sig at inddrage beløbet som afdrag på gæld.

Manden klagede til Pengeinstitutankenævnet. Nævnet pålagde Sparekassen Vendsyssel at føre alle pengene tilbage til den arbejdsskadede. Men nu har sparekassen meddelt, at de alligevel ikke vil betale. Den arbejdsskadede er derfor nødt til at gå til domstolene for at få sine penge tilbage.

Formelt set er pengeinstitutter ikke bundet af ankenævnets afgørelse. Men i de allerfleste tilfælde retter de ind.

Vicedirektør Jan Skov fra Sparekassen Vendsyssel, siger, at han hæfter sig ved, at ankenævnet ikke var enig i den aktuelle sag. To af medlemmerne ville frikende banken.

- Havde alle medlemmerne i ankenævnet sagt, at vi skulle betale, så havde vi sandsynligvis gjort det, siger Jan Skov til Fagbladet 3F.