LIGE NU:

Nægter sig skyldige i røveri (Opd. 16.45)

Tre svenske mænd stod onsdag tiltalt for at have røvet en urforretning i Aalborg. Et røveri, de nægter al kendskab til, trods anklagerens beviser.

Røveriet fandt sted den 19. marts 2011 hos Klitgaard Ure i Aalborg. Her skaffede to røvere sig ifølge anklageskriftet adgang til butikken ved at bryde en bagdør op. Da de kom ind i forretningen truede de sig med en pistol til omkring 40 ure af mærkerne Tag Heuer og Breitling til en samlet værdi af cirka en million kroner.

Efter røveriet forsvandt røverne i en Toyota Supra med en ventende chauffør. Bilen, der viste sig at være stjålet, blev senere fundet udbrændt i Aalborg Vestby, hvor en lagerhal også tog skade ved afbrændingen, hvorved der skete skader for cirka 100.000 kroner.

- Indtil videre har de nægtet sig skyldige i begge dele, altså både i tyveri og afbrænding af bilen og i røveriet mod urmageren, fortæller forsvarer Mikkel Nielsen.

Anklageren førte i retten bevis for, at de tre svenske mænd befandt sig i Aalborg d. 19. marts 2011.

- De har været forskellige steder i Danmark omkring det tidspunkt. De har forklaret, at de var i Danmark for at feste og drikke, og så har de sovet på hotel blandt andet i Aalborg og Aarhus, forklarer forsvarer Mikkel Nielsen til TV2/NORD.

Alle tre formodede røvere blev anholdt i Sverige. Den ene af mændene blev pågrebet under et indbrud. Ved anholdelsen bar denne mand et ur, der stammer fra Klitgaard Ure i Aalborg.
Han ville i retten i dag ikke svare på, hvor han har uret fra.

En af de ansatte fra butikken vidnede i retten. Hun var tydeligvis påvirket af situationen, og forklarede, hvordan røverne dengang truede hende med en pistol.

Sagen er berammet til endnu to retsdage den 5. og 6. oktober. Anklagemyndigheden vil kræve fængselsstraffe, udvisning og indrejseforbud til de tre. Desuden fremsatte anklageren et samlet erstatningskrav på cirka 1,4 millioner kroner.