LIGE NU:

Nærbanen til Aalborg Lufthavn

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Prehn vil nu have undersøgt, hvad det vil koste at udvide nærbanen ved Aalborg, så den går det sidste stykke til Aalborg Lufthavn.

Udvikling i Nordjylland
- Selvom kvaliteten af vores skinnenet i Nordjylland lader meget tilbage at ønske, synes jeg det er vigtigt at vi også har nogle visioner i forhold til udviklingen af den offentlige transport i Nordjylland, siger Rasmus Prehn.

Udvidelse af nærbanen
Rasmus Prehn mener at en udvidelse af nærbanen til Aalborg Lufthavn vil kunne have stor betydning for Aalborg og Nordjylland.

Til glæde for Aalborg
- Jeg tror, at en udvidelse af nærbanen til Aalborg Lufthavn både vil være til stor glæde for borgerne i Aalborg og Nordjylland, der vil kunne tage toget direkte til lufthavnen, men det vil også kunne få borgere i Hobro, Randers og sågar Århus til at foretrække Aalborg Lufthavn, når de skal ud at rejse, siger Rasmus Prehn.

Spørgsmål til ministeren
Rasmus Prehn har stillet et såkaldt udvalgsspørgsmål til Transport- og Energiministeren, hvor han udbeder sig ministerens vurdering af hvor meget en udvidelse af nærbanen vil koste.

Øget trafik
- En øget trafik fra Aalborg Lufthavn vil naturligvis være gavnlig for Nordjylland, derfor er det vigtigt at vi får undersøgt den økonomiske side af sagen, før der stilles et konkret forslag, slutter Rasmus Prehn.